12 έξυπνα κόλπα που θα βάλουν τέλος στην ακαταστασία των παιδιών

Σε ποιο παιδί δεν αρέσει η εξερεύνηση και το παιχνίδι την ώρα του φαγητού, του μπάνιου, της ζωγραφικής εν ολίγοις κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας; Φυσικά, εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στο έργο τους ούτε να αποτρέψουμε το κακό να συμβεί. Ή μήπως μπορούμε;

Δείτε μερικά έξυπνα κόλπα που σκέφτηκαν συμπάσχοντες μαμάδες και μπαμπάδες ανά τον κόσμο και «ξεπατικώστε» τα. Δεν θα σας παρεξηγήσουν αντίθετα, θα χαρούν να μοιραστούν τη γνώση τους μαζί σας!

1. Ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης θα σας απαλλάξει από πολύ πλύσιμο

Αν το παιδί ετοιμάζεται να ζωγραφίσει ή να παίξει βρώμικα, απλώς πιέστε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης για φαγητά στην μπλούζα του και ξεχάστε τα πλυντήρια.

2. Αυγοθήκες για μικρούς ζωγράφους

εν εξαλείφεται αλλά τουλάχιστον περιορίζεται ο κίνδυνος εξάπλωσης των χρωμάτων.

3. Αυτοσχέδιος καμβάς στο πάτωμα για αφηρημένη τέχνη

Κομμάτια πλαστικού μπορούν να γίνουν ένας εντυπωσιακός και διαφανής καμβάς. Απλώς θα χρειαστεί να οριοθετήσετε τον χώρο δημιουργίας (πιθανώς με ένα μεγάλο αυτοκόλλητο) για να μην «ξεχαστούν» και ζωγραφίσουν και το πάτωμα.

Ή ένα μεγάλο κουτί μετατρέπεται σε έναν πίνακα ζωγραφικής.

4. Πλαστικό στο πάτωμα για την (βρώμικη) ώρα του φαγητού

Το ότι το παιδί θα πετάξει το μισό φαγητό του κάτω την ώρα του γεύματος, είναι δεδομένο. Λίγα μέτρα πλαστικού θα σας σώσουν από σκούπισμα και σφουγγάρισμα.

5. «Μαμά, θέλω κι εγώ να βάψω!»

Πριν πείτε το οτιδήποτε, μπορείτε να αφήσετε το παιδί να βάψει με ένα πινέλο και έναν κουβά νερό. Κανείς δεν θ’ αποκαλύψει το «ένοχο» μυστικό σας.

6. Οι δαχτυλομπογιές σε ένα σακουλάκι ζίπερ

Δύο σε ένα: έχετε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια με το τίποτα. Και – το κυριότερο – χωρίς βρωμιά.

7.  Σπιτική κλεψύδρα για να μαζέψει το παιδί τα παιχνίδια του

Προσπαθήστε να πείσετε το παιδί να μαζέψει τα παιχνίδια του με ένα άλλο παιχνίδι: φτιάξτε μια αυτοσχέδια κλεψύδρα και χρησιμοποιήστε την ως κίνητρο για να μαζέψει γρήγορα το δωμάτιό του.

Δείτε αναλυτικά πώς θα τη φτιάξετε εδώ.

8. Τέλος στα χέρια που «κολλάνε» απ’ τα γλυκά και μετά ακουμπάνε τα πάντα

Με ένα χάρτινο πιάτο ή μια βάση για καπκέικ. Εκτός του ότι το παιδί δεν λερώνεται, δεν λερώνει και ό,τι ακουμπά.

9. Για να μην πάει χαμένο το περιεχόμενο της πίτας που τρώει το παιδί…

Βάλτε στο τέλος της ένα μανταλάκι. Έτσι, και δεν θα μαζεύετε ό,τι έχει πέσει απ’ το εσωτερικό της και το παιδί δεν έχει δικαιολογίες για να μην τελειώσει το φαγητό του.

10. Τέλος και στον χυμό που χύνεται παντού

Βάλτε στο τέλος της ένα μανταλάκι. Έτσι, και δεν θα μαζεύετε ό,τι έχει πέσει απ’ το εσωτερικό της και το παιδί δεν έχει δικαιολογίες για να μην τελειώσει το φαγητό του.

11. Τέλος και στον χυμό που χύνεται παντού

Από τα μπλοκ μέχρι τα πινέλα και τους μαρκαδόρους, είναι ένα από τα πιο έξυπνα κόλπα για να κρατάτε οργανωμένο το ταλέντο του παιδιού σας.

12.  Τα παιχνίδια στη μπανιέρα βρήκαν τη θέση τους

Σε πλαστικά κουτιά που στηρίζονται σε γάντζους σε ένα πλαστικό κουρτινόξυλο. Ακόμα κι αν χρειαστεί να τα μαζεύετε εσείς, το έργο σας θα γίνει πολύ πιο εύκολο.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!