«Αδάμ, που εί;» – Η νέα ταινία για το Άγιον Όρος

https://simeiakairwn.wordpress.com/2022/04/13/%ce%b1%ce%b4%ce%ac%ce%bc-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf/

Ο Αλέξανδρος Ζαπορόσενκο, σκηνοθέτης της ταινίας «Ἀδάμ, ποῦ εἶ;», που θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από 14 Απριλίου, εξηγεί το πώς γύρισε αυτή την ταινία στο Άγιο Όρος, με στόχο την πρόσκληση του θεατή να διεισδύσει στην ατμόσφαιρα του αγιορείτικου μοναστηριού. 

Πήρα την κάμερά μου και πήγα στο Άγιο Όρος. Αυτό το ταξίδι ήταν μια αποκάλυψη στη ζωή μου, που μου έφερε πνευματική αφύπνιση. Ο ίδιος είχα αποφασίσει από την αρχή ότι δε θα κάνω ένα αλμανάκ για το Άγιο Όρος. Ήδη έχουν γυριστεί πολλά. Δε θέλω να ξεκινώ την ταινία με λόγια: «Αυτό είναι το Άγιο Όρος. Ο μοναχισμός εμφανίστηκε εδώ τότε. Αυτό είναι ο κλήρος της Υπεραγίας Θεοτόκου». Όλοι την ξέρουν αυτή την ιστορία και αν θέλουν μπορούν να τη βρουν. Αν και στην ταινία υπάρχουν μερικά πλάνα που περιφραστικά μεταδίδουν την ιστορία του Δοχειαρίου. Περισσότερο, ήθελα να μην μιλάω αλλά να δείχνω, να δημιουργώ εικόνες. Γι’ αυτό, στα πρώτα 12 λεπτά στην ταινία δεν υπάρχει ούτε λέξη. Μεγάλης διάρκειας πλάνα, για πολλή ώρα βρέχει… Και αυτά είναι για να τα βλέπει κανείς στον κινηματογράφο, σε μεγάλη οθόνη. Γιατί; Επειδή έχει γίνει πολλή δουλειά όχι μόνο με την εικόνα αλλά και με τον ήχο. Ήθελα να καταφέρω, ώστε ο θεατής να διεισδύσει στην ατμόσφαιρα του αγιορείτικου μοναστηριού. Γι’ αυτό, εγκαταλείψαμε εντελώς την ιδέα να υπάρχει εκφωνητής από πίσω, για να μην την καταστρέψουμε».

Η ταινία γυρίστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας είναι η Nova Greece Digital Platform, με την υποστήριξη του Visit Greece Nova.

Από 28 Απριλίου η ταινία θα προβληθεί και στην Κύπρο στους κινηματογράφους K-CINEPLEX Enorama Distibution – AV MOVIES WORLD για Κύπρο.

Πηγή: simeiakairwn

Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!