Γιατί αφήνουμε ξεσκέπαστο το πόδι μας όταν πέφτουμε για ύπνο

Όλοι έχουμε βιώσει την προσπάθεια να κοιμηθούμε μερικές νύχτες και κατά παράξενο τρόπο, το να αφήσουμε ξεσκέπαστο το πόδι μας είναι αυτό που συχνά μας βοηθάει. Το μυστήριο πίσω από αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ιδανική θερμοκρασία για έναν καλό ύπνο είναι 18 ° C και τα πόδια μας λειτουργούν ως θερμοστάτης για το σώμα.

Βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας.

Τα πόδια μας είναι στην πραγματικότητα οι τέλειοι μηχανισμοί ψύξης. Έχουν σύνδεση μεταξύ αρτηριών και φλεβών σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας, που διαστέλλονται σε θερμές θερμοκρασίες, επιτρέποντας περισσότερο αίμα να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος για να το δροσίσει.

Επιπλέον, τα πόδια είναι συνήθως άτριχα και έτσι παραμένουν δροσερά όλη τη νύχτα. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία του σώματός μας ισορροπεί και μπορούμε να κοιμηθούμε άνετα.

Βοηθά να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Για να κοιμηθούμε, η θερμοκρασία του σώματός μας πρέπει να μειωθεί κατά 1 έως 2 βαθμούς. Γι’ αυτό μένουμε ξύπνιοι όταν κάνει πολύ ζέστη καθώς το σώμα μας προσπαθεί να καταπολεμήσει την υπερθέρμανση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το σώμα μας δροσερό το βράδυ και το να αφήσουμε ασκέπαστο το ένα πόδι μπορεί να είναι αρκετό. Όσο πιο γρήγορα αφήσετε το σώμα σας να κρυώσει, τόσο πιο γρήγορα θα κοιμηθείτε.

Είναι η πιο άνετη θέση εάν πρέπει να κοιμηθείτε με κουβέρτα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς κουβέρτα. Αλλά το κοινό πρόβλημα που βιώνουμε όλοι είναι ότι ζεσταινόμαστε αρκετά. Το να αφήσουμε ξεσκέπαστα τα πόδια μας είναι η τέλεια λύση σε αυτό το δίλημμα και μας βοηθά να χαλαρώσουμε κάτω από τη κουβέρτα, διατηρώντας ταυτόχρονα το σώμα μας δροσερό όλη τη νύχτα.

Πηγή: toftiaxa.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!