Άγιος Παΐσιος: «Σταμάτα να πλέκεις κομποσχοίνι είναι Κυριακή»

Κάποτε, ήταν Κυριακή αυτό έχει σχέση με το ότι θέλουν να καταργήσουν την Κυριακή ως αργία και κάποιος δόκιμος μοναχός, στο Άγιον Όρος, έπλεκε κομποσκοίνι.

Οπότε του λέγει από μόνος του, ο άγιος Γέροντας, επιτακτικά: «Σταμάτα. Μη πλέκης, σήμερα είναι αργία. Δεν πρέπει». Και εκείνος αθώα, αλλά και με ειλικρίνεια, είπε: «Ε, Γέροντα, αυτά τα κομποσχοίνια δεν τα πουλάμε. Τα δίνομε ευλογία».

Και σ᾽ αυτό, απήντησε ακόμη πιο δυναμικά ο άγιος π. Παΐσιος: «Δεν έχει σημασία. Όποιος προσεύχεται με αυτά άλλο θέμα πως θα το οικονομήση, πως θα το καλύψη ο καλός Θεός πάντως από σας θα παίρνη αρνητική ευλογία».

Απόσπασμα από την Ραδιοφωνική συνέντευξη του Αρχ. Αρσενίου Κατερέλου για τον άγιο Γ. Παίσιο & τον Γ. Ισαάκ Λιβανέζο

Πηγή: vimaorthodoxias


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!