Αμυγδαλόρακη

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Ένα εύγευστο ποτό με βάση την κρητική τσικουδιά

Η πρώτη ύλη για ένα εύγευστο ποτό, είναι η κρητική τσικουδιά και αυτή χρησιμοποιεί ο Γιώργος Πολιουδάκης στο Αστέρι του δήμου Ρεθύμνου, για να παρασκευάσει και να προσφέρει μια ξεχωριστή υγρή γεύση.

Ένα, ας πούμε, διαφορετικό ποτό είναι η αμυγδαλόρακη που παρασκευάζει.

Βασική ύλη, λοιπόν, είναι η ρακή και μέσα, όπως φαίνεται και στο δοχείο της εικόνας, ρίχνει τους σπόρους από τα άγρια αμύγδαλα που μαζεύει, τα γνωστά και ως πετραμύγδαλα, που αφθονούν στην περιοχή.

Κάτω από τη θερμοκρασία του ήλιου, τα αμύγδαλα θα πρέπει να μένουν για τέλεια αποξήρανση σαράντα μέρες και μέσα στη φιάλη με την τσικουδιά ρίχνει ζάχαρη που λειτουργεί σαν συντηρητικό, και τους σπόρους από τα αμύγδαλα.

Μετά από πολλές μέρες και αφού τραβήξει η τσικουδιά τις ουσίες των σπόρων, το ποτό μπαίνει σε μπουκαλάκια και προσφέρεται ως ένα ευχάριστο λικέρ μετά το φαγητό.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!