Ανέβασαν Σταυρό βάρους 120 κιλών στο βουνό

Κάτω από το ζεστό ήλιο της 28ης Ιουλίου 2019, περισσότεροι από 15 εθελοντές περπάτησαν 3 χιλιόμετρα σε ένα δύσβατο ανηφορικό μονοπάτι, κουβαλώντας έναν Σταυρό βάρους 120 κιλών.
Ο λόγος; Η τοποθέτησή του σταυρού στην κορυφή του βουνού απέναντι από τη Μονή Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι.
Αρκετοί εθελοντές, κουβαλώντας στις πλάτες τους τον Σταυρό των 120 κιλών, καθώς και εργαλεία, ανέβηκαν το βουνό απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο στο Σεληνάρι, προκειμένου να αντικαταστήσουν τον παλιό και φθαρμένο σταυρό, που βρισκόταν στο σημείο, με το νέο σταυρό από ανοξείδωτο ατσάλι.
Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε ο Γιάννης Λασιθιωτάκης στο κανάλι του στο YouTube, η ομάδα που συγκεντρώθηκε προκειμένου να φέρει εις πέρας το δύσκολο – αν μη τι άλλο – αυτό εγχείρημα, τοποθέτησε με μεγάλη προσοχή το νέο σταυρό στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν ο παλιός, στην κορυφή του βουνού.

Σημειώνεται, ότι ήδη έχει συντηρηθεί και βαφεί και ο δεύτερος σταυρός που θα στηθεί την ερχόμενη Κυριακή.Ενώ, εν αναμονή βρίσκονται και οι προσφορές για την εγκατάσταση αντικεραυνικού συστήματος, αλλά και για φωτοβολταϊκό σύστημα που θα τον φωτίζει! Στο όλο εγχείρημα συμμετείχαν 30 άτομα, ενώ 18 συνέβαλαν στην τοποθέτησή του.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!