Αντίλογος στις δηλώσεις ¨κονσέρβα¨ του ΚΚΕ για την πυρπολημένη εκκλησία

Κείμενο του ιστολόγιου 14/11/2019

Αν αντέχουν τα νεύρα σας διαβάστε την ανακοίνωση της Λαϊκής Παράταξης (του ΚΚΕ δηλαδή) Χίου σχετικά με τον εμπρησμό στην εκκλησία του νησιού :

¨Ο εμπρησμός της Αγίας Τράπεζας του Αγίου Χαράλαμπου στο Χαλκειός εξυπηρετεί το διχασμό και το μίσος ανάμεσα σε κατοίκους και πρόσφυγες

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρεί απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός της πυρπόλησης της Αγίας Τράπεζας στον Άγιο Χαράλαμπο στο Χαλκειός. Η συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τέτοιες ενέργειες έχουν έντονη την οσμή της προβοκάτσιας και στρέφονται και ενάντια στους πρόσφυγες και ενάντια στους κατοίκους, δυναμιτίζοντας το κλίμα ψυχραιμίας και αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να απεγκλωβιστούν από το νησί και από τη χώρα σύμφωνα με τα δικαιώματα τους. Καλλιεργούν το μίσος και την αντιπαράθεση   ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και τους πρόσφυγες, την ώρα που χρειάζεται σύμπνοια και κοινή δράση, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο στο Χαλκειός και σε όλο το νησί, να προβληματιστεί το ποιοι είναι αντικειμενικά αυτοί που θέλουν να δυναμιτιστεί ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα λόγω της όξυνσης του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος, που η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τουρκία με τις πολιτικές τους, μας έχουν φορτώσει στην πλάτη μας.¨

Ας τους εξηγήσει κάποιος τα εξής

1) Κανείς εξ αυτών δεν είναι πρόσφυγας διότι πρόσφυγας είναι στην πρώτη χώρα όπου μεταβαίνει φεύγοντας από την εμπόλεμη περιοχή. Μετά είναι οικονομικός μετανάστης και αν δεν μπει νόμιμα είναι λαθρομετανάστης. Ακόμη κι αν δεχτούμε πως οι Σύριοι είναι πρόσφυγες αυτοί αποτελούν πια ελάχιστο ποσοστό. Άρα η χρήση του όρου ¨πρόσφυγες¨ είναι για να εξυπηρετήσει την ιδεολογία τους.

2) Υπάρχει λέει οσμή προβοκάτσιας. Έχουν καμμιά απόδειξη για αυτό που λένε; Το παρεκκλήσι του Αγ. Νικολάου που βρίσκεται επί της οδού Μόριας-Μυτιλήνης και αποπειράθηκαν 3 φορές να το κάψουν κι αυτό οι προβοκάτορες το έκαναν ;  Ας ρωτήσουν τον ιερέα που υπηρετεί εκεί και μας τα είπε.

3) Χαιρόμαστε (!) που αναγνωρίζουν πως είναι ένα πρόβλημα που μας φορτώθηκε ! Θα πρέπει λοιπόν να κατανοήσουν αν μπορούν,  πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  να περιθάλψουμε ούτε τα 160 εκ. κατοίκων του Μπαγκλαντές, ούτε τα 33 εκ. του Μαρόκου, ούτε τα 180 εκ. της Νιγηρίας, ούτε τα 200 εκ. του Πακιστάν. Είμαστε πτωχευμένο κράτος, χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας και αυτοί ακόμη να καταλάβουν πως αυτό το ¨πρόβλημα που μας φορτώθηκε¨ πρέπει να το ¨κόψουμε μαχαίρι¨

Φτάνει, όχι  άλλο κάρβουνο πια…


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!