«Αρραβωνιάστηκε ο Αντίχριστος με την Ορθοδοξία! Αλοίμονο μας! Πολλά θα δουν τα μάτια σας…»

Όταν έγινε μία αναταραχή στο Αιγαίο με τούς Τούρκους είπε: “Τώρα δε θα γίνει πόλεμος, αλλά αργότερα, γιατί οι νέοι μας ξέφυγαν πολύ. Ένας πόλεμος θα τούς συνεφέρει”.

Δύο μήνες πριν έρθει ο Πάπας, μας είπε: “Μεγάλο κακό έρχεται!”

Αρρώστησα σοβαρά και δύο φορές κινδύνευσα να πεθάνω. Ο γέροντας, με τη φώτιση πού είχε από το ‘Άγιο
Πνεύμα, μου έλεγε τι έπρεπε να κάνω και γλίτωσα.

“Αυτό πού προσεύχομαι για τα παιδιά σας είναι να φωτιστούν. Αδιαλείπτως προσεύχεστε”.

-Κάθε Τρίτη πηγαίναμε στο χωριό Βατερό και ψέλναμε την παράκληση τής Θεοτόκου. Βλέπουμε το γέροντα να φωνάζει δυνατά στην αυλή τής εκκλησίας για τις καινούργιες ταυτότητες:

“Τι κάνει ή Ιεραρχία; Πού είναι οι δεσποτάδες μας; Τι κάνουν; Κοιμούνται. Αλίμονο στα παιδιά μας… Έχουμε… αρραβώνες και σε λίγο γάμο. Αρραβωνιάστηκε ο Αντίχριστος με την Ορθοδοξία! Αλίμονο μας! Εσείς είστε νέες. Πολλά θα δουν τα μάτια σας, πολλά… Τα γεγονότα τρέχουν. Κάθε μέρα έχουμε και καινούργια γεγονότα. Ταπείνωσαν την εκκλησία σε μία νύχτα… Ζούμε μέρες Αντίχριστου… Καιρός για ομολογία πίστεως. Τα παιδιά σας λυπάμαι… Αργήσατε, πατέρες, αργήσατε. Βγάλτε τα καλυμάυκια σας και καταθέστε τα!”

Έκανε θαύματα ο γέροντας με προσευχές σε ασθενείς.

Έλεγε τι να κάνουν, πότε να το κάνουν, τι ν’ αποφύγουν.

“Θα έρθει καιρός πού δεν θα υπάρχουν ψαλτάδες. Γυναίκες θα ψέλνουν. Εγώ δεν θα ζω. Θα το δείτε. Δύσκολοι καιροί έρχονται”.

»Τού είπα κάποτε ότι πετώ κάποια φαγητά. “Θα μας τα πάρει τα καλούδια ο Κύριος. Έρχεται πείνα… Θα γίνουμε σκούπα τής ΕΟΚ! Θα μας σκουπίσει ή ΕΟΚ!”

“Κύριε, μείνον μεθ’ ημών. Παναγιά μου, σκέπασε μας! Δεν θέλει πολλά λόγια ο Κύριός μας. Θέλει την καρδιά μας.

Εάν δεν έχουμε φόβο Θεού, χανόμαστε!… Δεν ξέρω αν οι πλάτες των ανθρώπων θ’ αντέξουν τόσο βάρος (εννοούσε τα γεγονότα πού έρχονται στο μέλλον)».

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΠΡΩΤ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , Η ΕΜΜΓΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.. ΠΑΤΡΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΚΑΡΚΑΛΑ 1917-2005) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΑΘΟΣ ΛΟΓΟΣ


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!