Άρθρο στην Haaretz: “Οι επιθέσεις του Τραμπ κατά των antifa είναι επιθέσεις κατά των Εβραίων”

Σε άρθρο γνώμης της ισραηλινής Haaretz, ο αρθρογράφος AriPaul, θεωρεί ότι οι Εβραίοι της Αμερικής δεν μπορούν να υποστηρίζουν τον «πόλεμο του Τραμπ κατά του αντι-φασισμού» και τις θεωρίες συνωμοσίας του για το «κρυφό χέρι» πίσω από τις «νόμιμες διαμαρτυρίες».
Αρχικά το άρθρο αναφέρεται σε συλλήψεις «ακτιβιστών» οι οποίοι ρωτούνται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την στάση τους «απέναντι στον αντιφασισμό», σύμφωνα με καταγγελίες δικηγόρων ακτιβιστών, ενώ στην συνέχεια ο αρθρογράφος αναφερόμενος στην ανακοίνωση Τραμπ ότι θα αναγνωρίσει την Antifaως “εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση”, θεωρεί ότι η δήλωση Τραμπ είναι παράλογη, και δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, καθώς η Antifa δεν είναι μια οργάνωση, αλλά μια φιλοσοφία που καθοδηγεί την αντιφασιστική οργάνωση του δρόμου.
Εν συνεχεία ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «η θεωρία ότι οι αντιφασίστες είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και το κρυμμένο χέρι πίσω από τις ταραχές είναι εγγενώς αντισημιτική».
Και συνεχίζει:
Όπως ανέφερε το ADL, οι συνωμοσίες για τον GeorgeSorosδίνουν τροφή στην αντισημιτική Αμερικανική ακροδεξιά.
Στο FoxNewsακούστηκε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί τους αντίφα και πρέπει να απελαθεί επειδή είναι η «καταστροφή του πολιτισμού μας και ένας σαφής και σημερινός κίνδυνος για τη χώρα μας».
Ο παρουσιαστής του FoxNews, TuckerCarlson, ο οποίος έχει κατά καιρούς εκφράσει ακραίες αντι-μεταναστευτικές απόψεις και φλερτάρει με τον λευκό εθνικισμό, κατηγόρησε τον Τραμπ για την αδράνεια του να απαντήσει στις ταραχές, κατηγορώντας για την αδυναμία του Λευκού Οίκου τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, τον πιο εξέχοντα Εβραίο της κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο Τραμπ επαίνεσε τις «καλές γραμμές του αίματος» του θαυμαστή των ναζί, περίφημου αντισημίτη HenryFord.
Όταν η δεξιά κακολογεί την Antifa, οι Εβραίοι θα πρέπει να θυμούνται ποιος πραγματικά τους προστατεύει όταν οι ρατσιστές βρίσκονται στους δρόμους. Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, κατά τη διάρκεια του διαβόητου συλλαλητηρίου του Charlottesville όταν λευκοί εθνικιστές φώναζαν «οι Εβραίοι δεν θα μας αντικαταστήσουν», οι τοπικοί αστυνομικοί αρνήθηκαν να προστατεύσουν μια συναγωγή και αρκετές εκκλησίες από πιθανή βία. Ακτιβιστές Antifa, ωστόσο, το έκαναν.
Για πολλούς λίμπεραλ και κεντρώους Εβραίους, το ότι η Antifa είναι αναμφισβήτητα μια ιδεολογία που βρίσκεται στην άκρα αριστερά, μαζί με εικόνες αναρχικών με κουκούλες που επιτίθενται στα ΜΑΤ, δημιουργεί δυσφορία, αν όχι σκεπτικισμό. Εξέχοντες κεντρώοι καταγγέλλουν ταυτόχρονα και τις πολιτοφυλακές των λευκών εθνικιστών και τους αντίφα.
Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων αντιτίθεται στον δεξιό εξτρεμισμό που τους έβαλε σε προηγούμενες γενιές σε στρατόπεδα θανάτου. Μπορεί να μην διδάσκεται επαρκώς σε αμερικανο-εβραϊκά σχολεία, αλλά τα αριστερά αντιφασιστικά κινήματα ήταν μια υπεράσπιση για τους Εβραίους όταν οι παραδοσιακές φιλελεύθερες κυβερνήσεις τους απέτυχαν.
Όπως διευκρίνισε η Εθνική Συντεχνία Δικηγόρων στην καταγγελία τους για τη δήλωση του Τραμπ: «Ο όρος Antifa προέρχεται από τη δεκαετία του 1930 όταν προοδευτικοί ακτιβιστές οργανώθηκαν για να αντιταχθούν στον ακροδεξιό αυταρχισμό που αναδύονταν σε ολόκληρο τον κόσμο… Δεν είναι σαφές ποιος ή ποιοι είναι οι στόχοι μιας ομοσπονδιακής έρευνας για την Αντίφα και αν μια τέτοια προσπάθεια θα ήταν νόμιμη”.
Όταν οι δεξιοί μιλάνε για να βγάλουν εκτός νόμου την Antifaαυτό συχνά σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι αριστερές πολιτικές. Είναι μια ένδειξη ότι η Δεξιά του Τραμπ θέλει να απαγορεύσει ή τουλάχιστον να βλάψει  κάθε πολιτική στα αριστερά του κέντρου.
Ο MarkBray, ιστορικός του Πανεπιστημίου Rutgersπου έχει γράψει βιβλίο για τους αντίφα, σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της ακροδεξιάς, πιστεύει στην συνωμοσίας ότι οι ακτιβιστές αντίφα πληρώνονται από τον Sorosκαι αυτό βασίζεται στη ρατσιστική αντίληψη ότι οι μαύροι δεν θα μπορούσαν ποτέ να οργανωθούν μόνοι τους χωρίς κάποιον να τους καθοδηγεί και ποιος άλλος είναι αυτός παρά ο Διεθνής Εβραίος.
Το άρθρο καταλήγει ότι αυτός είναι ο λόγος “για τον οποίο κάθε Εβραίος στην Αμερική πρέπει να αντιταχθεί στις επιθέσεις του Τραμπ κατά του αντι-φασισμού”.

Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!