Ασάνζ: Ο Τραμπ μου είχε υποσχεθεί χάρη αν διέψευδα ρωσική ανάμειξη στις εκλογές

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο συνήγορος του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ λίγες ημέρες πριν την έναρξη της «μάχης» του Ασάνζ, ώστε να αποφύγει την έκδοση από τη Βρετανία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο δικηγόρος του Ασάνζ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ του είχε προσφέρει χάρη, αν ο ίδιος αποκήρυττε κάθε πληροφορία για εμπλοκή της Ρωσίας στο σκάνδαλο διαρροών του Δημοκρατικού Κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος φέρεται να ανέφερε σε δικαστήριο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο ότι ο Ντέινα Ροραμπάχερ, Ρεπουμπλικανός πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου και γνωστός για τη φιλορωσική στάση του, είχε συναντηθεί με τον Ασάνζ το 2017 όσο εκείνος βρισκόταν ακόμα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

«Ο κ. Ροραμπάχερ πήγε να συναντήσει τον κ. Ασάνζ και να του πει, κατόπιν εντολής από τον πρόεδρο, πως του παρείχε χάρη ή κάποιου είδους διέξοδο, αν εκείνος έλεγε πως η Ρωσία δεν είχε καμία ανάμειξη στις διαρροές email του Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι υπάρχουν μάρτυρες για τον ισχυρισμό.

Το ζήτημα της συναλλαγής που, προφανώς, δεν επιτεύχθηκε, αφορά σε σειρά μέιλ που εξέθεταν τους Δημοκρατικούς και την ίδια τη Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, τα οποία είχαν υποκλαπεί από τους υπολογιστές του κόμματος και είχαν δημοσιευτεί στην πλατφόρμα των Wikileaks.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση, τόνισε πως τα στοιχεία θα γίνουν δεκτά και θα περιληφθούν στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του Ασάνζ, κατηγορώντας τον ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών από τις πηγές τους όταν δημοσιοποίησε το 2010 περίπου 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και περίπου 500.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα για τη δράση του στρατού των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ο Ασάνζ παραμένει προφυλακισμένος στη φυλακή Μπέλμαρς, στα νότια του Λονδίνου, μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2019 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ ποινή κάθειρξης έως και 175 ετών για κατασκοπεία.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!