Άστε τα παιδιά ήσυχα . Είναι έγκλημα. Πώς δεν το καταλαβαίνετε;

Πριν δυο μέρες είδα στο ιατρείο μου ένα μικρό αγοράκι 7 χρόνων. Έφερε τον μικρό ο μπαμπάς του συνοδευόμενοι από την μαμά και τον πιο μικρό αδελφό 5 χρόνων. Ο μικρός παρουσίαζε πονοκεφάλους. Παράξενο για ένα μικρό 7 χρόνων να έχει πονοκεφάλους.

Παρουσίαζε πρόβλημα όρασης και είχε γυαλιά μυωπίας, έκανε εγχείρηση κρεατάκια στη μύτη (πολύποδες) και εγχείρηση αμυγδαλές. Είχε στοματική αναπνοή.

Δηλαδή αναπνέει με το στόμα. Τον εξέτασα νευρολογικά και στη συνέχεια του έκανα ένα τεστ μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα και του παλμού. Επανέλαβα τις μετρήσεις χωρίς μάσκα. Η Διαφορά ήταν εμφανής. Με την μάσκα, ο μικρός έχει 10 παλμούς στο λεπτό περισσότερους και 2% μείωση του οξυγόνου. Ταυτόχρονα παρατήρησα ότι η μάσκα μετά από 20 λεπτά χρήσης ήταν γεμάτη σάλια.

Έγραψα ένα πιστοποιητικό για τον μικρό και το έδωσα στους γονείς, με το σκεπτικό να μεταφερθεί στους δασκάλους του, ώστε να αποφευχθεί η χρήση μάσκας, εξηγώντας ότι μόνο κακό θα προσφέρει σε αυτό το παιδί. Συνέστησα δηλ όπως γίνει εξαίρεση στην χρήση μάσκας.

Η απάντηση των «αρμοδίων» ήταν γελοία. Ο Γιατρός συνέστησε, είπαν στους γονείς. Δεν επέβαλε. Η δασκάλα του μωρού το κατσαδιάζει καθημερινώς. Μπούλιγκ καθαρό. Μέχρι σημείου πάει η ίδια και του την τοποθετεί. Και τι τοποθετεί; Μια μάσκα γεμάτη σάλια, ξανά και ξανά.

Αγαπητοί μου δάσκαλοι! Οι γιατροί δεν επιβάλλουν. Απλά συστήνουν για το χειρουργείο, για την λήψη φαρμάκων, για την χρήση κολάρου, ζώνης, νάρθηκα, αποφυγής ή χρήσης μάσκας. Από κει και πέρα η εκτέλεση της σύστασης έγκειται σε αυτό που παίρνει την συνταγή ή σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση της.
Ψηλά γράμματα φαίνεται ότι είναι όλα αυτά.

Φυσικά σε αυτό το θέμα, την ευθύνη φέρει το υπουργείο της υγείας και οι λεγόμενες συμβουλευτικές μας επιτροπές. Να έχεις τα παιδιά του δημοτικού για τόσες συνεχή ώρες με μια μάσκα στο πρόσωπο, είναι πέραν του ανώμαλου. Είναι ανθυγιεινό.

Τόσο σε θέματα ψυχολογίας όσο και σωστού μεταβολισμού στον εγκέφαλο.
Αστέ τα παιδιά ήσυχα. Είναι έγκλημα. Πώς δεν το καταλαβαίνετε; Ούτε κράτος ούτε αντιπολίτευση. Ότι τους παίζουν από Ελλάδα αυτό χορεύουν και με το παραπάνω.

Dr . Mιχάλης Σπύρου
Νευροχειρουργός

Πηγή: yiorgosthalassis


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!