Αξιωματούχος Βενεζουέλας: Νέο μπλακάουτ που ενδεχομένως προκλήθηκε από ηλεκτρομαγνητική επίθεση.

Τη Δευτέρα, μια πηγή στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε στο Sputnik ότι το μπλακ άουτ έπληξε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ο υπουργός Λαϊκής Ισχύος για την Επικοινωνία και την Πληροφόρηση της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκεζ, επιβεβαίωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μία μαζική διακοπή ρεύματος, προσθέτοντας πως αυτή θα μπορούσε να έχει προκληθεί από ηλεκτρομαγνητική επίθεση.

Πολίτες στέκονται στο δρόμο κατά τη διάρκεια μπλακ άουτ στο Καράκας της Βενεζουέλας, στις 14 Μαρτίου, 2019
Μπλακ άουτ σε διυλιστήρια της Βενεζουέλας

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ενημερώνει τους πολίτες ότι σήμερα [Δευτέρα] στις 16:45 [20:45 GMT] σημειώθηκε μαζική διακοπή ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα. Η αρχική έρευνα έδειξε ότι υπήρξε ηλεκτρομαγνητική επίθεση», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ στον τηλεοπτικό φορέα VTV.

Τόνισε ότι η επίθεση είχε στοχεύσει στο υδροηλεκτρικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αρχές της Βενεζουέλας έχουν ενεργοποιήσει ειδικά πρωτόκολλα που θα τους επιτρέψουν σύντομα να αποκαταστήσουν την παροχή ενέργειας.

Η πρώτη μαζική συσκότιση έπληξε τη Βενεζουέλα στις 7 Μαρτίου. Οι αρχές δήλωσαν ότι προέκυψαν από επίθεση κατά του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού σταθμού της χώρας Guri. Έκτοτε, πολλά άλλα ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρχές της χώρας κατηγόρησαν τις ΗΠΑ για τις μαζικές διακοπές στο σύστημα ηλεκτροδότησης, οι οποίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η Βενεζουέλα βιώνει μια μεγάλη πολιτική κρίση που εντάθηκε τον Ιανουάριο όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο, μαζί με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Από την πλευρά τους, η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν εκφράσει ρητά την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!