Αυγουστίνος Καντιώτης: Ένα γνωρίζω – Και άνω κάτω να γίνει ο κόσμος στο τέλος θα νικήσει η Ορθοδοξία

Αυγουστίνος Καντιώτης: Αγαπητοί, πρέπει να ομολογήσουμε μία πικρά αλήθεια. Οι πιστοί, που αγωνίζονται για να κρατήσουν την Ορθοδοξία, είναι ολίγοι.

Όσοι αγαπάτε τον Χριστό, όσοι αγαπάτε την Εκκλησία, έχουμε την Παναγία μαζί μας, έχουμε μαζί με όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ορθόδοξη πίστη μας…

Εμείς έχομεν ανέκαθεν ως σύνθημα τον όρκο των εφήβων των Αθηνών. Τα παλικάρια της αρχαίας Ελλάδος επάνω από την Ακρόπολη ορκίζονταν και λέγανε «Ή μόνος ή μετ’ άλλων τα όσια και ιερά υπερασπιώ». Και εγώ, μικρός στρατιώτης, το δηλώνω με παρρησία. Ή μόνος ή μετ’ άλλων τα όσια και ιερά της πίστεως θα τα υπερασπίσω μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου.

Οι ορθόδοξοι έμειναν ολίγοι και η μάχη επεκτείνεται και θα βρεθούμε προ νέων γεγονότων…

Δε θα μπορούμε να εκκλησιαζόμε θα μέσα σε μεγαλοπρεπείς ναούς, γιατί θα βρίσκονται σε χέρια αιρετικών. Θα πάμε στα βουνά και στα όρη για να λατρεύουμε τον Κύριο…

Ένα γνωρίζω· πως ό,τι και αν γίνει, ότι και αν συμβεί, και τα άστρα να πέσουν και οι ποταμοί να ξηραθούν και άνω κάτω να γίνει ο κόσμος, ένα γνωρίζω το πιστεύω ακραδάντως, ότι στο τέλος θα νικήσει η Ορθοδοξία.

Όταν θα έρθει η στιγμή του διωγμού των ορθοδόξων, τότε έχουμε και ημείς το σχέδιό μας, όπως και πας πιστός. Και εσείς όλοι είστε εδώ 3.000; Αυτά που σας είπα να τα σκορπίσετε παντού. Ο ένας να γίνει δύο. Οι δύο τέσσερις, οι τέσσερις οκτώ. Να γίνει μεγάλο κύμα θαλάσσης, να ξεπλύνουμε την πατρίδα μας εις τρόπον ώστε η Ελλάς να γίνει άστρο του ουρανού, ορθόδοξος τόπος, παράδεισος της Ορθοδοξίας. Αμήν.

Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών

Και Εορδαίας Αυγουστίνος Καντιώτης


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!