Κάθε φορά που κάποιος θέλει να βρίσει έναν πολιτικό για τις φιλελεύθερες πολιτικές του τον παρομοιάζει με την Μαρία Αντουανέτα με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνει το μεγαλύτερο Ιστορικό fake news που καθόρισε ολόκληρη της Ευρωπαϊκή Ιστορία, αν όχι και της Ανθρωπότητας
Όλο το μίσος των εξεγερμένων της Γαλλικής Επανάστασης βασίστηκε σε μια “ψευδή είδηση”, αυτή με το ψωμί και το παντεσπάνι που φέρεται να είπε η “αναίσθητη” Μαρία Αντουανέτα.
Ωστόσο η Μαρία Αντουανέτα δεν είναι παρά το θύμα της Γαλλικής εξέγερσης που χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια Rothschilds για να εκτοπίσει τους γαλαζοαίματους και να αναλάβει απ’ ευθείας η μεγαλοαστική τάξη την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς το άγχος των αυλικών.
Την 14χρονη Μαρία Αντουανέτα κορίτσι πάντρεψαν με το ζόρι για πολιτικές σκοπιμότητες εκείνης της εποχής. Στις 21 Απριλίου 1770 άφησε την μητέρα της και τα αδέλφια της στη Βιέννη και αναχώρησε για τη Γαλλία, για το πολυτελές ανάκτορο των Βερσαλλιών. Στις 16 Μαΐου έγινε ο πραγματικός γάμος της Μαρίας Αντουανέτας με τον μετέπειτα βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ΄ στις Βερσαλλίες, και η νέα βασίλισσα παρουσιάστηκε στην γαλλική βασιλική αυλή. Ένα κυριολεκτικά “μωρό” που με τα σημερινά δεδομένα ο γάμος θα θεωρείτο νομιμοποίηση παιδεραστίας.
Η άτυχη βασίλισσα, της οποίας είχαν κολλήσει τ’ όνομα “η Αυστριακή”, εκτός από το κεφάλι της, έχασε και τον πρωτότοκο γιο της, αλλά και μια κόρη. Και ναι, ήταν λάτρης των τεχνών και των ωραίων αντικειμένων, αυτό ήταν το μεγάλο της αμάρτημα. Ωστόσο, νεότερες ιστορικές πληροφορίες την θέλουν να είναι ανοιχτοχέρα, να χαρίζει και να κάνει φιλανθρωπίες.
Αλλά ως γνωστόν, οι βασιλείς δεν κυβερνούν μόνοι τους, αλλά έχουν συμβούλους. Και της Μαρίας Αντουανέτας σύμβουλος ήταν η μητέρα της, κι όταν την έχασε δεν είχε κανέναν πλάι της.
Υπήρξε οικονομική κρίση εκείνα τα χρόνια στη Γαλλία; Σαφώς! Γιατί τώρα με τον Μακρόν του Rothschild και τους Διαφωτιστές να κυβερνούν τόσα χρόνια, δεν υπάρχει;
Αλλά για να φτάσει τότε το πόπολο να κουρδιστεί και να μπουκάρει στις Βερσαλίες να λιντσάρει τη Βασίλισσα, χρειαζόταν να πέσει λάδι στη φωτιά. Κι αυτό ήταν η φράση: «αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι».
Ωστόσο αυτό το “ιστορικό γεγονός” της φράσης έχει πλέον αμφισβητηθεί τη σήμερον που πλέον είναι και αχρείαστο. Σύμφωνα με μελετητές, όταν ειπώθηκε η φράση πιθανά από “μεγάλη πριγκίπισσα” (πιθανώς την Μαρία Θηρεσία), η Μαρία Αντουανέτα ήταν μόλις 10 ετών τρία χρόνια πριν από το γάμο της με τον Γάλλο πρίγκιπα, και οκτώ χρόνια πριν γίνει βασίλισσα.
Καιρός είναι να πάψουμε να σπιλώνουμε τη μνήμη της κάθε φορά που ο κάθε “πεφωτισμένος” πολιτικός ξεφουρνίζει κι από μια αντιλαϊκή φιλελέ ιδέα, γιατί οι φιλελέ είναι που τώρα συντηρούν την ντόπια και ξένη οικονομική ελίτ που το παίζουν σύγχρονοι αυτοκράτορες. ΚΑΙ παμφάγοι δεινόσαυροι, μαζί!