Brownies με γλυκοπατάτα

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Συστατικά

  • 350 γρ. γλυκοπατάτα
  • 160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 130 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. λάδι καρύδας
  • 60 γρ. αλεύρι βρόμης
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 40 γρ. κάσιους

Για το σερβίρισμα

  • 30 γρ. κάσιους, ψιλοκομμένα

 Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Τρυπάμε τη γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι σε όλες τις μεριές.
  • Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα, ανάλογα το μέγεθός της, μέχρι να μαλακώσει.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Κόβουμε τη γλυκοπατάτα, όσο είναι ακόμα ζεστή, στη μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη τη σάρκα της.
  • Ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια 250 γρ. από τη σάρκα της γλυκοπατάτας, το σιρόπι σφενδάμου, το φιστικοβούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι βρόμης, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκ. με λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με τη μαρίζ.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τα κάσιους, και πασπαλίζουμε το μείγμα του ταψιού.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένα κάσιους.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!