ΧΙΛΗ: «Ψυχραιμία» ζητούν οι επίσκοποι μετά την επίθεση μίσους σε ιστορική εκκλησία από ακροαριστερούς

«Την λύπη τους» εξέφρασαν οι επίσκοποι της Χιλής για την λεηλασία και τον εμπρησμό μιας ιστορικής καθολικής εκκλησίας στην πρωτεύουσα της χώρας από κουκουλοφόρους οι οποίοι κατέστρεψαν τα θρησκευτικά αγάλματα και έγραψαν συνθήματα στο εσωτερικό.

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Msgr. CelestinoAós και όλους τους πιστούς της Αρχιεπισκοπής του Σαντιάγκο, μετά την βεβήλωση της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ομοίως με τις κοινότητες και τους ποιμένες άλλων εκκλησιών και τόπων λατρείας διαφόρων ομολογιών που έγιναν στόχος επίθεσης σε διάφορες πόλεις», λέει ένα ανακοινωθέν των Καθολικών Επισκόπων της Χιλής.
Την Παρασκευή, μια ομάδα κουκουλοφόρων διαδηλωτών ντυμένων στα μαύρα στο στυλ των “antifa”, εισέβαλε βίαια στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, κλέβοντας σκεύη της εκκλησίας και θρησκευτικά αγάλματα. Μεγάλο μέρος του εσωτερικού καταστράφηκε και γέμισε με αντι-εκκλησιαστικά, αντι-χριστιανικά συνθήματα.
Η ιστορική εκκλησία χρονολογείται από το 1876. Επίσης, οι εγκαταστάσεις ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία καταστράφηκαν από εμπρηστές.
Ένα ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τους βανδάλους να αφαιρούν από την εκκλησία ένα άγαλμα της Παναγίας μαζί με άλλα ιερά αντικείμενα. Το εσωτερικό ήταν κατεστραμμένο και λερωμένο με τη λέξη “βιαστές”. Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν στη σκηνή έδειξαν ότι η πόρτα της εκκλησίας ήταν ανοιχτή. Επίσης, υπήρχε το σύνθημα “κάψτε την εκκλησία” σε έναν εσωτερικό τοίχο.
Ο Εσταυρωμένος αφαιρέθηκε, σπάστηκε και τέθηκε σε δημόσια θέα στο δρόμο.
Στη δήλωσή τους, οι Χιλιανοί επίσκοποι εξέφρασαν τη λύπη τους για την «τη συνεχή λεηλασία και τη βία, από όπου και αν έρχεται». Η επίθεση σε εκκλησίες και τόπους προσευχής μας προκαλεί πόνο». “Οι εκκλησίες και άλλοι τόποι λατρείας είναι ιεροί,” δήλωσαν οι επίσκοποι, προσθέτοντας ότι ενώνονται με άλλους ανθρώπους της Χιλής «που αναζητούν ρεαλιστικές και δίκαιες λύσεις», απορρίπτοντας τη βία και προσευχόμενοι για συγχώρεση από τον Θεό

Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!