Χορεύοντας με τους λύκους: Άνδρας στη Ρωσία διατηρεί λύκους ως κατοικίδια

Λύκους έχει ως κατοικίδια εδώ ένας άνδρας στο Γεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας: Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT, ο Κιρίλ Ποτάποφ ζει μαζί τους εδώ και τρία χρόνια, έχοντας υιοθετήσει τη θηλυκή «Άλφα» και τον αρσενικό «Ούγκολεκ» όταν ήταν ακόμα κουτάβια.

Όπως λέει ο ίδιος, που ελπίζει να δημιουργήσει κέντρο για την προστασία της άγριας ζωής, πρόκειται για δύο πολύ ήμερα ζώα, και το Instagram του είναι γεμάτο με βίντεο όπου παίζουν μαζί.

Ο Ποτάποφ πάντως επιμένει ότι δεν είναι τα κατοικίδιά του, μα η αγέλη του: Όπως σημειώνει, διαφέρουν από τους σκύλους, καθώς πρέπει κάποιος να γίνει φίλος τους αντί να προσπαθεί να τους επιβληθεί. Επίσης, χαρακτηρίζει μύθο την υποτιθέμενη επιθετικότητα των λύκων απέναντι στους ανθρώπους, τονίζοντας πως τα ζώα έχουν φτάσει στο σημείο να φοβούνται πολύ τους ανθρώπους, μετά από αιώνες κυνηγιού λύκων- ως εκ τούτου ποτέ δεν τους φωνάζει ούτε τους φέρεται επιθετικά.

Στην αγέλη του έχει άλλους δύο λύκους («Ακέλα» και «Ράκσα»), που προήλθαν από ζωολογικούς κήπους. Τα ζώα αυτά υιοθετήθηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία, οπότε δεν είναι το ίδιο φιλικά, ωστόσο και αυτά του δείχνουν τη συμπάθειά τους.

Όσον αφορά στην «Άλφα» και τον «Ούγκολεκ», έκαναν κουτάβια την άνοιξη, εκ των οποίων επέζησε μόνο ένα- το οποίο (η θηλυκή «Βίτα») ο Ποτάποφ τάιζε και μεγάλωνε ο ίδιος, καθώς η «Άλφα» ήταν αποδυναμωμένη.

Πέρα από τους λύκους, ο Ποτάποφ έχει και άλλα άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων ένα κοράκι και ένας λύγκας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα προστασίας άγριας ζωής και επιστημονικών ερευνών και σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό του κέντρο για την προστασία ζώων, άγριων και μη. Την πρωτοβουλία του υποστηρίζουν οι αρχές του Σβερντλόβσκι και μια τοπική εταιρεία του γεωργικού κλάδου, που δώρισε μια έκταση 100 εκταρίων στον Ποτάποφ για αυτόν τον σκοπό.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!