Χόρτα Γιαχνί

Υλικά:
500 γρ. σπανάκι
3 πράσα
1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα
200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
100 γρ. δυόσμο
300 ml ελαιόλαδο
4 λεμόνια (χυμό)
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε μία κατσαρόλα με το λάδι. Ύστερα προσθέτουμε και τα διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε και τέλος ολοκληρώνουμε με το σπανάκι και τα χόρτα ψιλοκομμένα. Όταν σοταριστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε νερό και αφού πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας το χυμό από το λεμόνι. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά του.

Πηγή: diakonima


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!