Δεκανίκι Τουρκίας η Ουκρανία με πλήρη ταύτιση στα της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Σε σχέση με την 105η επέτειο των τραγικών γεγονότων στις 24 Απριλίου 1915 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας διένειμε ένα έγγραφο σε κρατικούς θεσμούς που αναφέρει ότι η χώρα ΔΕΝ αναγνωρίζει την Αρμενική Γενοκτονία του 1915!

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε από τον δημοσιογράφο Andrei Manchuk. Όσα αναφέρονται, αποτελούν αντιγραφή της τουρκικής επιχειρηματολογίας! Ας δούμε τι αναφέρεται.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία λόγω «αντικειμενικών παραγόντων»: Η έννοια της γενοκτονίας έλαβε διεθνές νομικό καθεστώς με την έγκριση στις 9 Δεκεμβρίου 1948 του ψηφίσματος 260 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών της «Σύμβασης για την πρόληψη και τιμωρία του εγκλήματος της γενοκτονίας». Στη Σύμβαση, η γενοκτονία αναφέρεται σε πράξεις που διαπράττονται με σκοπό την εξολόθρευση, εν όλω ή εν μέρει, οποιασδήποτε εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ως έχει.

Στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, η Αρμενία, η οποία παραδοσιακά ήταν στην πρώτη γραμμή της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, καταψήφισε σταθερά τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα που είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία. Η Αρμενία δεν αναγνώρισε επίσημα το Holodomor στην Ουκρανία 1932-1933 την γενοκτονία του ουκρανικού λαού.

Η αναγνώριση / απόδοση τιμής των τραγικών γεγονότων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία του 1915 είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα για τον στρατηγικό εταίρο της Ουκρανίας, την Τουρκία, ο διάλογος με την οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή δυναμική.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, τα τραγικά αυτά γεγονότα ήταν αποτέλεσμα των στρατιωτικών πραγματικοτήτων εκείνης της εποχής (σ.σ. DP: αφιερωμένο στους ανεγκέφαλους Έλληνες που κατηγορούν την πατρίδα τους για σφαγές) και όχι της σκόπιμης εξόντωσης του αρμενικού πληθυσμού. Τέλος, το αναφερόμενο ζήτημα απαιτεί αντικειμενική ανοιχτή έρευνα μεταξύ των αρμενικών και τουρκικών πλευρών σε ιστορικό επίπεδο.

“Επομένως, κατανοώντας την επιθυμία της αρμενικής διασποράς να τιμήσει τα γεγονότα του 1915, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σας ζητάμε να μην συμμετάσχετε σε πιθανές εκδηλώσεις μνήμης σε επίσημο επίπεδο, καθώς και να απόσχετε από τη χρήση των όρων ” γενοκτονία του αρμενικού λαού ” ή ” γενοκτονία των Αρμενίων “, αναφέρει το έγγραφο.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!