Δεν είμαι ήρωας, λέει ο κυβερνήτης του Airbus, που συγκρούστηκε με σμήνος πουλιών

А-321 жестко сел рядом с аэропортом Жуковский

No Description

Προσγείωσε με ασφάλεια το αεροσκάφος και κατάφερε να σώσει τις ζωές των 232 επιβαινόντων

Η κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε το περιστατικό «θαύμα πάνω από το Ραμένσκ», αναφερόμενη στην περιοχή έξω από τη Μόσχα όπου πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από το διεθνές αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.

Κάποιοι συνέκριναν το περιστατικό με την πτήση 1549 της U.S. Airways το 2009, όταν ο πιλότος του αεροσκάφους πραγματοποίησε αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης ύστερα από σύγκρουση με σμήνος πουλιών.

Ο Ρώσος πιλότος, που προσγείωσε το αεροσκάφος της Ural Airlines σε ένα χωράφι με καλαμπόκι, αφού συγκρούστηκε με ένα σμήνος πουλιών, δήλωσε ότι δεν είναι ήρωας, παρά τους επαίνους του Κρεμλίνου που κατάφερε να σώσει τις ζωές των 232 επιβαινόντων και τη δική του.

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι θαύμα, που κανείς δεν σκοτώθηκε, όταν το Airbus 321 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες σε ένα χωράφι στα περίχωρα της Μόσχας, λιγότερο από δύο λεπτά μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.

«Έκανα αυτό που όφειλα να κάνω» υπογράμμισε ο Νταμίρ Γιουσούποφ, ο κυβερνήτης του Airbus.
«Έσωσα το αεροπλάνο, τους επιβάτες, το πλήρωμα. Νομίζω ότι αυτή θα ήταν η μοναδική απόφαση που θα έπρεπε να πάρω. Δεν νομίζω ότι είμαι ήρωας».

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Το αεροσκάφος μετέφερε 233 ανθρώπους κι είχε κατεύθυνση τη Συμφερόπολη στην Κριμαία. Περισσότεροι από 70 επιβάτες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες μετά την αναγκαστική προσγείωση, όμως κανείς δεν σκοτώθηκε. Το Κρεμλίνο επιδοκίμασε τους κυβερνήτες για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση και τους τίμησε με το βραβείο του ήρωα της Ρωσίας.

Ο δεύτερος πιλότος, ο Γκιόργκι Μούρζιν, παραμένει υπό νοσηλεία σήμερα, καθώς έχει μώλωπες στο στήθος του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πηγή: news.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!