Δεν έτρωγες κρέας… Τον γείτονα σου όμως… τον τρως με την γλώσσα σου

Νίκος Ανδρεαδάκης
Μέλος Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών
Τμήμα Χανίων

Τέλειωσε και η Μεγάλη Εβδομάδα και η Σαρακοστή

Την περίμενες καιρό.
Δεν έτρωγες κρέας. Δεν έτρωγες τυρί. Δεν έτρωγες γάλα.
Τον γείτονα σου όμως τον τρως με την γλώσσα σου για 30 πόντους περίφραξη τον συνάδελφό σου τον κατακρίνεις επειδή είναι διαφορετικός από εσένα.
Πήγες στην εκκλησία. Άναψες κερί και προσκυνησες. Πέρασες κάτω από τον επιτάφιο. Προσευχή έκανες; Δεν προλαβες γιατί κατηγορούσες την διπλανή σου μητέρα γιατί τα παιδάκια της έκαναν φασαρία μέσα στον ναό πράγμα ανεπίτρεπτο για τα δικά σου δεδομένα.

Καθάρισες το σπίτι σου και την αυλή σου. Έπλυνες και το αυτοκίνητο μέρες που είναι. Στον ανάπηρο στο διπλανό τετράγωνο που του έκοψαν το νερό τελευταία είπες πως αν είχε κάνει σωστές επιλογές στην ζωή του δεν θα καταντούσε έτσι.
Έκανες πολλά ψώνια. Πήρες καινούργια ρούχα,δωρα, τσουρεκια, λαμπαδες, αρνι, αυγα. Όταν σου ζήτησαν να δώσεις κάτι για την χήρα με τα πέντε ορφανά στην διπλανή γειτονία έκανες πως δεν άκουσες.

Προσκυνησες τον Εσταυρωμένο με κατάνυξη.Ζητησες να σε βοηθάει να είναι όλα καλά στην ζωή σου. Εσύ όμως έχεις σταυρώσει τον ξάδελφο σου στα δικαστήρια για να του φας το οικόπεδο ας έχεις δέκα οικόπεδα εσύ κι αυτός κανένα.
Ντύθηκες, ξυριστηκες, εβαλες και το καλό σου ρολόι και τη γραβάτα για να σε δουν στην Ανάσταση όπως πρέπει. Το ορφανό που δεν έχει να φάει στον δρόμο κανεις πως δεν το βλέπεις.

Αναρωτιέμαι αν αναρωτηθηκες ποτέ γιατί σταυρώθηκε ο Χριστός.
Αναρωτιέμαι αν σε απασχόλησε ποτέ η σωτηρία της ψυχής σου.

Αναρωτιέμαι αν θα καταλάβεις ποτέ το πραγματικό νόημα της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ πριν να είναι αργά.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!