Δεν θα γίνουμε ρινόκεροι.

Ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές κάνουν το παν, θεμιτό και αθέμιτο, πρώτον με το ζόρι να περάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή και δεύτερον να μας πείσουν ότι ομαδικώς «είμαστε ρινόκεροι», κατά τον Ιονέσκο. Ε λοιπόν, όχι! Το 80% και πλέον των Ελλήνων δεν πιστεύουμε ότι γινήκαμε ρινόκεροι. Διατηρούμε την καθαρή σκέψη μας, πως η παραπληροφόρηση της προπαγάνδας υπάρχει για να καλύπτει τις αντιφάσεις ανάμεσα στα γεγονότα και στα συμφέροντα που υποστηρίζει, και πως αρνούμαστε να υποκύψουμε στην παράλογη «λογική» και στα ψέματα που μας σερβίρουν (Ευγ. Ιονέσκο Ο ρινόκερος, εκδ. Δωδώνη, σ. 14).

Όποιος αντέχει και ακούει τις τερατολογίες που λέγονται αυθόρμητα εξοργίζεται, εντυπωσιάζεται από το θράσος προσβολής της λογικής του όσων τις εκστομίζουν, και αργότερα, πιο ώριμα σκεπτόμενος, λυπάται για το επίπεδο όσων τις λένε και όσων τις ασπάζονται.

Λέγει λ.χ. ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ότι αποστασία δεν είναι όταν βουλευτές, εκλεγέντες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «πείθονται» να υποστηρίξουν την κυβέρνηση είτε στην ψήφο εμπιστοσύνης είτε στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών! Η ονομασθείσα «αποστασία» του 1965 αυτό ακριβώς ήταν, όπως την κατήγγειλε η Ένωση Κέντρου και η Αριστερά διά της ΕΔΑ.

Υπουργός της κυβέρνησης είπε ως κύριο επιχείρημα για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, ότι «θα γίνουμε ρεντίκολο των ξένων». Είναι επιχείρημα αυτό; Οι ξένοι ρυθμίζουν τη σκέψη και την ψήφο των βουλευτών και όχι η συνείδηση και η ευθύνη τους έναντι της ιστορίας και των ψηφοφόρων τους; Προφανώς πάνε «οι αγώνες της Αριστεράς για εθνική ανεξαρτησία», πάει «η πάλη της για λαϊκή κυριαρχία», πάει το σύνθημα «η Ελλάδα στους Έλληνες»… Τώρα, προσοχή μην εκτεθούμε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, στη CIA, στην κ. Μέρκελ, στον κ. Στόλτενμπεργκ.

Άλλος, άλλοτε θεωρητικός της ελληνικότητας της Μακεδονίας, επιχειρεί να καλύψει την πομπή του εφευρίσκων ύστατα επιχειρήματα από τα Σκόπια (!!!) και με τα όσα μας διαβεβαιώνουν οι φανατικοί του σοβινισμού και του αλυτρωτισμού, που για τον εν λόγω θεωρητικό μεταλλάχτηκαν σε συνεννοήσιμους και έγκυρους συνομιλητές.

Η αλήθεια είναι πως οι 151 βουλευτές θα διακυβεύσουν τις ζωές, τη συνείδηση, την ταυτότητα των 11.000.000 σημερινών Ελλήνων και όλων των επόμενων γενεών.

151 άνθρωποι θα θυσιάσουν τον ελληνισμό στα συμφέροντα τα δικά τους και των ξένων. Αυτοί οι 151 Έλληνες θα θεωρήσουν ότι «επιτέλεσαν το ιστορικό τους καθήκον» και θα πάνε να κοιμηθούν ήσυχοι…

Στην εφημερίδα Τα Νέα (19/1/2019) ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος χαρακτηρίζει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών «αβάσταχτη ελαφρότητα» και επισημαίνει ότι τελικά τα Σκόπια έχουν μεθοδεύσει ώστε και το κράτος τους να λέγεται «μακεδονικό» και να μην υπάρχει στο κουτσουρεμένο erga omnes (κουτσουρεμένο γιατί εξαιρείται η γλώσσα και η ιθαγένεια) μία ονομασία: Διεθνώς το όνομα των Σκοπίων θα είναι «Βόρεια Μακεδονία» και μέσα στο κράτος τους θα εξακολουθούν να λέγονται «Δημοκρατία της Μακεδονίας».       

Την ίδια μέρα, επίσης στα Νέα, ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και ευρωβουλευτής, έθιξε το ζήτημα της ελλείψεως δημοκρατικής ευαισθησίας από την κυβέρνηση: «Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική η αξίωση του πρωθυπουργού να δεσμεύσει αμετάκλητα τη χώρα στη δύση της θητείας του για ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό ζήτημα, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (δημοσκοπήσεις και μαζικά συλλαλητήρια) η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί μαζί του για το τι συνιστά εθνικό συμφέρον στην υπόθεση αυτή».

Τα κάνει αυτά ο Αλ. Τσίπρας, που ωρυόταν κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι ευρισκόμενη προς το τέλος της θητείας της και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη του λαού όφειλε να μην πάρει αποφάσεις οικονομικής φύσεως που θα δέσμευαν την επόμενη κυβέρνηση… Τώρα, στο τέλος της θητείας του, ο Αλ. Τσίπρας θέλει να δεσμεύσει όχι την επόμενη κυβέρνηση, αλλά όλες όσες θα έρθουν μετά από αυτόν.

Εμείς δεν θα γίνουμε ρινόκεροι. Εμείς μένουμε πιστοί και ενωμένοι –και οι Λακεδαιμόνιοι– στο επίγραμμα που συνόδευσε την αποστολή από τον Μεγάλο Αλέξανδρο τριακοσίων περσικών πανοπλιών στην Παλλάδα Αθηνά, στην Αθήνα: «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες…», όλοι οι Έλληνες, με πρώτους τους Μακεδόνες.

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!