Δεν θα κολαστούμε γιατί αμαρτάνουμε αλλά επειδή δεν μετανοούμε!

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Ένας αξιωματικός είχε στείλει τον ανιψιό του στην μονή Διονυσίου κοντά σε μένα. Ο ανιψιός είχε ζήσει όπως είχε ζήσει ανεξομολόγητος.
Δεν είχε εξομολογηθεί ποτέ είχε κάνει ένα σωρό πράγματα το θέμα ήταν ότι τότε έτυχε να βρίσκεται στο μοναστήρι ένας δαιμονισμένος. Τον είχαν κρατήσει από ελεημοσύνη και αγάπη οι πατέρες.

Οπότε συναντούσε τον ανιψιό, το τι του φανέρωνε δεν λέγεται. Ότι είχε κάνει και δεν είχε κάνει. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι πατέρες ήταν να τους κρατάνε χώρια να μη συμπίπτουνε και γίνουν επεισόδια μπροστά σε προσκυνητές και ακούνε οι προσκυνητές τι είχε κάνει ο νεαρός έξω στον κόσμο.

Τελικά τον καταφέρανε τον νεαρό να εξομολογηθεί. Κι είχε κάποια ελαφριά ψυχολογικά προβλήματα. Έξω από το μοναστήρι ήταν ένας πνευματικός, πήγε εκεί εξομολογήθηκε για πρώτη φορά στην ζωή του και γυρνάει στο μοναστήρι και να χει βγει τώρα στο παράθυρο ο δαιμονισμένος να τον βλέπει και να φωνάζει:
”ΣΕ ΠΕΤΥΧΑ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΤΑ ΠΩ ΟΛΑ !
– ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ ” και έκανε τα χέρια του έτσι σαν να είχε βιβλίο και να φωνάζει: 
– ”ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ” 
Και να αρχίσει όχι να φανερώνει αλλά αυτά που χε κάνει ο νεαρός,να ουρλιάζει και τι φώναζε: ” ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ? ” Δεν έβλεπε πια τίποτα.
Αυτή είναι η εξομολόγηση. Αυτό είναι το πετραχήλι του παπά. 

Δεν θα κολαστούμε γιατί αμαρτάνουμε. Όλοι αμαρτάνουμε. Θα κολαστούμε γιατί δεν μετανοούν. Γιατί δεν αγωνιζόμαστε όπως αγωνίστηκαν κι οι άγιοι..

Μαρτυρία Αγιορείτου μοναχού Νίκωνος


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!