Έφυγε από τη ζωή ένας Άγιος Επίσκοπος, ο Νικηφόρος Μικραγιαννανίτης

Γίναμε φτωχότεροι. Αυτά τα μίζερα χρόνια που ζούμε είναι κρίμα και άδικο να φεύγουν από τη ζωή Άγιοι άνθρωποι και μάλιστα Επίσκοποι της Εκκλησίας μας. Τους παίρνει ο Θεός κοντά Του γιατί ίσως δεν μας αξίζουν. Μένουν πίσω οι δημοσιοσχετίστες και οι φλύαροι για να μας δείχνουν την πνευματική μας ένδεια!

Εκοιμήθη εν Κυρίω συνεπεία της νόσου του κορονοϊού ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα, ο γνωστός και αγαπητός μας π. Νικηφόρος Μικραγιαννανίτης. Ένας λόγιος αγιορείτης, διδάκτωρ της Θεολογίας, καθηγητής και αναπλ. Σχολάρχης της Αθωνιάδς Εκκλησιαστικής Σχολής, ιεραπόστολος και επίσκοπος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Στις ημέρες του π. Νικηφόρου η Αθωνιάδα γνώρισε ημέρες δόξης. Στην Εκκλησία της Αλβανίας δημιούργησε και οργάνωσε το πρώτο Εκκλησιαστικό Λύκειο.

Πρόθυμος σε κάθε κάλεσμα της Εκκλησίας, δίδαξε στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Κογκό, εργάστηκε ιεραποστολικά στην Αφρικανική Ήπειρο και εκλέχτηκε Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, εις διαδοχή του αγίου Επισκόπου μακαριστού Ιγνατίου (Μαδενδλίδη).

Ο π. Νικηφόρος και ως επίσκοπος, έμεινε αγιορείτης, πιστός στην μακραίωνη παράδοση του Αγ. Όρους και μετέφερε την αύρα του και την εμπειρία της αγιωνύμου πολιτείας στα βάθη της Αφρικής.

Ο Κύριος θέλησε να τον πάρει κοντά του. Παρά τις ευγενείς προσπάθειες του Πολιτικού Διοικητή του Αγ. Όρους, φιλανθρώπου κ. Αθ. Μαρτίνου, ο π. Νικηφόρος παρέδωσε το πνεύμα του στην γη που τον γέννησε, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η Εκκλησία μας και μείς όλοι του οφείλουμε πολλά!

Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Ο Θεός να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!