Εγεμέν Μπαγίς : ¨Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να χτίσει φράχτη όπου θέλει εκτός από τα ελληνοτουρκικά σύνορα!

O Eγεμεν Μπαγις-πρώην υπουργός και νυν πρεσβευτής της Τουρκίας στην Τσεχία αναφέρεται στις σχέσεις με την Ελλάδα και μεταξύ άλλων ακούγεται να λέει και τα εξής: Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να χτίσει το τείχος της όπου επιθυμεί, εκτός από τα σύνορα με την Τουρκία. Διότι οποιαδήποτε ενέργεια προκαλεί μία αντίδραση. Και αν δεν τους νοιάζει η αντίδραση τότε ας το προσπαθήσουν. Αν επιθυμούν έξτρα φράχτες για να προστατεύσουν τα σύνορα, θα έπρεπε και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε αυτό, ώστε να εξυπηρετούνται και οι δύο πλευρές.

Αν όμως ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιμένει να δρα μονόπλευρα, τότε θα υπάρξουν συνέπειες από τις αντιδράσεις της μονόπλευρης συμπεριφοράς. ¨ Η δημοσιογράφος τον ρωτά Τι είδους αντίδραση θα μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα;  Κι αυτός απαντά ως εξής : ¨Ας χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους για αυτό (χαμόγελα). Νομίζω πως η πρωτεύουσα μου η Άγκυρα ήδη διαθέτει έτοιμο σχέδιο B σχέδιο C και σχέδιο D.

Ο πιο απλός τρόπος όμως είναι το πρώτο σχέδιο. Στο οποίο οι δύο πλευρές, οι δύο γείτονες και σύμμαχοι, συναντώνται, κάνουν διάγνωση του προβλήματος και βρίσκουν την καλύτερη λύση για να λύσουν το πρόβλημα. Πάντοτε υπήρξαμε πολύ συνεργατικοί με τους γείτονές μας Για όσο βέβαια και αυτοί επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας. Νομίζω πως αυτό που συνέβη στην Κύπρο θα έπρεπε να τους είχε διδάξει ένα μάθημα. Αν δρούνε μονόπλευρα θα δρούμε και εμείς μονόπλευρα.¨

Σκεφτείτε θράσος που έχει ο Τούρκος. Πρέπει λέει να τον ρωτήσουμε για το τείχος στον Έβρο! 

Τώρα που αποκαλύπτονται καθαρά πια οι γείτονες, παράλληλα με την αντιμετώπιση τους, πρέπει να θυμηθούμε και το ποιοι είναι αυτοί που μέσα στην Ελλάδα δεν θέλουν το τείχος.

The Duke on Twitter

Watch Egemen Bagis, Turkish Former Minister for EU Affairs, blackmailing Greece live on tv, just because we are trying to protect our border. And some stupid Greeks want to have a discussion with these guys.. https://t.co/W52Y4jTnE3


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!