«Είναι δική μας»: Η Ινδία είναι έτοιμη να «προχωρήσει» και να ανακτήσει το μερίδιο του Πακιστάν στο Κασμίρ, προειδοποιεί ο υπουργός.

Ο επικεφαλής υπουργός στο ινδικό κράτος Γκουτζαράτ, προειδοποίησε το Πακιστάν ότι θα χάσει το μέρος του από το αμφισβητούμενο κράτος στο Νέο Δελχί, καθώς είναι έτοιμος να «επανασυνδέσει» την Ινδία πριν από το 1947.
Στο Ισλαμαμπάντ «θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν το πακιστανικό κατεχόμενο Κασμίρ,» είπε ο Γκουτζαράτ, Chief Minister, Vijay Rupani.
Και οι δύο χώρες ήταν μέρος της βρετανικής Ινδίας μέχρι το χωρισμό του 1947 που προκάλεσε πικρή θρησκευτική διαίρεση και οδήγησε στη διαμάχη του Κασμίρ. Η Ινδία και το Πακιστάν θέλουν πλήρως το Κασμίρ, αλλά ελέγχουν μόνο τμήματα του.
Οι σχέσεις χτύπησαν κόκκινο τον περασμένο μήνα, όταν η Ινδία ανακάλεσε την αυτοδιοικούμενη κατάσταση του Τζαμού και Κασμίρ.
Η Ινδία υποστηρίζει ότι η κίνηση είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την τόνωση της οικονομίας του Κασμίρ, αλλά το Πακιστάν επιμένει ότι είναι παράνομο και κινδυνεύει να ανακατώνει τη βία στην περιοχή.
Τελικά, και οι δύο πλευρές ασχολήθηκαν με έναν επίμονο πόλεμο λέξεων, απειλώντας η μία την άλλη με καταναγκαστικά μέτρα.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!