Εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν

Η γιορτινή διάθεση και η έλευση της νέας δεκαετίας και χρονιάς δεν εμπόδισαν την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αρχηγείου από το να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω τις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση του φερόμενου ως κατασκοπευτικού βαν.

Κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς μεταξύ ανακριτών και Γενικού Εισαγγελέα, αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν στην έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης εναντίον του Ισραηλινού CEO της  της εταιρείας WS Wispear Systems Ltd και πρώην πράκτορα, του συνεργάτη του Αβραάμ Άβνι, καθώς και ακόμη ενός προσώπου το οποίο σχετίζεται με την εταιρεία, επίσης από το Ισραήλ.

Παρόλα αυτά, δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος, καθώς μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ δεν υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας για έκδοση εκζητούμενων.

Τα εντάλματα δύναται να εκτελεστούν σε περίπτωση που οι καταζητούμενοι επιχειρήσουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα.

Στις 19 Δεκεμβρίου, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 3 εργαζομένων στην εταιρεία και την επόμενη ημέρα αιτήθηκε από το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας την 8ημερη κράτησή τους.

Παρά τα συνολικά 13 αδικήματα που διερευνώνταν εναντίον τους, η αστυνομία δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι συνέτρεχαν λόγοι περαιτέρω κράτησής τους, αφού αυτό απέρριψε το αίτημά της, με την δικαστή να υποστηρίζει ότι η μη κράτηση των συλληφθέντων δεν θα επηρεάσει το ανακριτικό έργο.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!