Εκκένωση πόλης στην Βρετανία λόγω ανησυχίας των αρχών περί κατάρρευσης φράγματος

Ένα φράγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να υπέστη σημαντικές δομικές ζημιές λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και οι μηχανικοί φοβούνται ότι είναι ζήτημα λίγων ωρών ώσπου να επέλθει η ολική του κατάρρευση.

Οι κάτοικοι της πόλης πόλης Ουέιλι Μπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, που βρίσκεται κοντά στην κοιλάδα του Τόντμπρουκ, έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή λόγω ανησυχίας των αρχών περί επικείμενης κατάρρευσης ενός φράγματοςπου περιέχει περίπου 300 εκατ. γαλόνια νερού.

Μηχανικοί ανακάλυψαν σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις, προειδοποιώντας ότι το φράγμα βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, ανέφερε η Daily Mirror την Πέμπτη.

​Σύμφωνα με την έκθεση, ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι πρόκειται για ζήτημα «ωρών» πριν το φράγμα «διαλυθεί πλήρως», γεγονός το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει μαζικές πλημμύρες που μπορεί να απειλήσουν την ζωή των κατοίκων.

​«Η ειδική κατασκευή για την αποφυγή υπερχείλισης του φράγματος έχει διαλυθεί», δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, η Τζούλι Σάρμαν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Canal and River Trust. «Προσπαθούμε να μειώσουμε το επίπεδο του νερού στο φράγμα για να περιορίσουμε τον κίνδυνο περαιτέρω διάβρωσης. Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το φράγμα».

​Η Περιβαλλοντολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε μια προειδοποίηση λέγοντας ότι υπάρχει σοβαρός «κίνδυνος για την ζωή των πολιτών» της πόλης Ουέιλι Μπριτζ στο Ντέρμπισάιρ, διατάσσοντας περίπου 6.500 κατοίκους να «αποχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν». Η τοπική αστυνομία πραγματοποιεί εκκένωση στις κοντινές περιοχές Ράνες Βέιλ και Νιου Μιλς, αναφέρει η έκθεση. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε την κατάσταση ως «πρωτοφανή, ταχέως μεταβαλλόμενη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

​Η αστυνομία αναφέρει ότι οι κάτοικοι που εκκενώθηκαν πρέπει να διευθετήσουν μόνοι τους το ζήτημα της διαμονής τους, καθώς δεν διατίθενται επαρκείς χώροι ενδιαίτησης. Ορισμένες τοπικές παμπ και κοινοτικές αίθουσες προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν μερικούς από τους εκτοπισμένους, αναφέρει το BBC.

Η εκκένωση προκάλεσε κομφούζιο στους δρόμους της πόλης, καθώς οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή με τα οχήματά τους κατά εκατοντάδες.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!