Εκοιμήθη η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη – Τι είχε πει ο Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος για την Γερόντισσα της Κρήτης

ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

Ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε από το 2017 αναφερθεί δημόσια για μια Γερόντισσα που ακούγεται ολοένα και περισσότερο στην Κρήτη.Την είχε επισκεφθεί μαζί με τον Μ...

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος παρακαλεί όσους και όσες ωφελήθηκαν από την αγία παρουσία της οσίας μοναχής αυτής που ανανέωσέ την πίστη μας στα έσχατα χρόνια, εις ένδειξη ευχαριστίας να διαβάσουν το Ψαλτήρι.

Εκοιμήθη η αγία μορφή της Μεσαράς,  Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη.

Αναφέρουν, σε παλαιότερη ανάρτηση τα πρωτανήψια της Γερόντισσας Γαλακτίας Κανακάκη στην Πόμπια Ηρακλείου:

“Μας σταματούν άνθρωποι άγνωστοι στο δρόμο και μας διηγούνται θαυμαστά περιστατικά. Ήταν ανέκαθεν η θεία μας το στολίδι της οικογένειάς μας. Ούτε με μικροσκόπιο δεν της εύρισκες κάτι κακό και πονηρό.

Ήταν η προσωποποίηση της αγάπης στο Θεό και στον συνάνθρωπο, της σεμνότητας, της αφάνειας, της σιωπής, της θυσίας, της προσφοράς, της υπομονής, της ανεξικακίας. Αυτή δεν ζούσε ποτέ για τον εαυτό της. Ζούσε για τους άλλους. Γι αυτό και η ελεημοσύνη της, αθέατη και μυστική έφθανε μέχρι ακτημοσύνης.  

Νήστευσε τρόπος του λέγειν όσο όλη η περιοχή, έκλαψε, πόνεσε, προσευχήθηκε όσο μία ολόκληρη επαρχία. Γνωρίζουμε ποια είναι αλλά και το πνευματικό μεγαλείο που τώρα ζούμε, ομολογουμένως μας εκπλήσσει… Η ίδια, όταν με ελάχιστη εγκεφαλική αντίληψη καθηλώθηκε στο κρεβάτι των γηρατειών, ζήτησε να μείνει ανοιχτή η πόρτα γιατί πονεί ο κόσμος και ήθελε να του χαμογελά!

Απορήσαμε όταν μας διηγήθηκαν οι γυναίκες που την περιποιούνται τί έλεγαν δαιμονισμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα που ελευθερώθηκαν στο δωμάτιό της!”

Σήμερα στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαΐου στην Ιερά Μονή Καλυβιανής θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Αιωνία η μνήμη


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!