Ελένη Αντωνιάδου: Μια εξαιρετική περίπτωση “ψευδούς είδησης”

H έως πρότινος «σπουδαία νεαρή επιστήμονα της NASA» που βράβευσε η Νίκη Κεραμέως, τρελαίνει τα social media, αυτά που συνήθως κατηγορούνται ότι βρίθουν από “ψευδείς ειδήσεις”

Tην Ελένη Αντωνιάδου βράβευσε η Νίκη Κεραμέως εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας.

Η Αντωνιάδου επελέγη ως εξέχουσα επιστήμων και Ελληνίδα από τον φορέα που διοργάνωσε την απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος». Η κα Κεραμέως επέδωσε το έπαθλο στη σχετική τελετή υπό την υπουργική της ιδιότητα.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως στο facebook την 7η Σεπτεμβρίου ανέφερε επί λέξει ότι «’Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι’. Απονέμοντας στην Eleni Antoniadou, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μάς εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία».

H “Ελληνίδα Barbie της NASA”

Μέχρι και Barbie Role Model από την Mattel έγινε το “αστέρι της NASA” τον περασμένο Μάρτιο από την και η είδηση έγινε viral σε όλα τα ΜΜΕ.

Ουδείς μέχρι τότε δεν έκανε τον κόπο να ελέγξει το αληθινό backround της Ελένης Αντωνιάδου, για την οποία σήμερα γίνεται ο απόλυτος χαμός.

Βγήκε και ο καθηγητής της, τώρα, εκ των υστέρων κι αυτός και κάνει λόγο για μια «πολύ καλή φοιτήτρια». Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παντελής Μπάγκος, αναφερόμενος στην Ελένη Αντωνιάδου, έγραψε στο προφίλ του στο facebook για να ξεκαθαρίσει την όλη υπόθεση βάσει γεγονότων αλλά και της ουσίας των γεγονότων αυτών.

Ολόκληρη η ανάρτηση του καθηγητή

Άκρα του τάφου σιωπή από τα Ελληνικά Hoaxes

Μέχρι σήμερα, και παρ’ όλες τις πιέσεις των φίλων και οπαδών τους, τα Ελληνικά Hoaxes απαξίωσαν να ασχοληθούν με αυτή τη μέγα-απάτη, προφανώς για καθαρά πολιτικούς λόγους. Σήμερα επιτέλους έγραψαν, κατόπιν προτροπών.

Το “αποκαλυπτικό” άρθρο τους μάλιστα εμφανίζεται και ως αναφορά σε πολλά ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από τη “φοβερή και τρομερή” έρευνα των Hoaxes, προφανώς γιατί δεν διάβασαν μια καλύτερη: Άριστος να ‘σαι, να μην Φοβάσαι: Όταν η Ελένη Αντωνιάδου Ανάσταινε και Νεκρούς.

Ο αρθρογράφος Θέμης Πανταζάκος, παρότι δεν είναι ο ρόλος του να παίζει τον “μπάτσο του διαδικτύου”, έχει κάνει μια εξαιρετική έρευνα σε βάθος, την οποία αξίζει να διαβάσετε.

Ωστόσο το ερώτημα που γεννιέται είναι τι θεωρείται πλέον “ψευδής είδηση” και τι όχι. Και τα Ελληνικά Hoaxes για μια ακόμα φορά δείχνουν ότι έχουν και προκατάληψη, και ιδιαίτερα γούστα ως προς το τι θεωρούν ως “hoaxes”. Για μια ακόμα φορά δεν ανταποκρίθηκαν στον υποτιθέμενο ρόλο που τους έχει αναθέσει το Ίδρυμα του Σόρος και το facebook.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!