Ενδείξεις για σούπερ κοίτασμα φυσικού αερίου στα νότια της Κρήτης

Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου ίσως να υπάρχει στα νότια της Κρήτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων που επικαλούνται έρευνες των ΕΛΠΕ.

Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, νότια της Κρήτης, προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων.

Πρόκειται για το κοίτασμα «Τάλως» και φέρεται να είναι μεγέθους 280 δισ. κυβικών μέτρων ή 10 τρισ. κυβικών ποδιών, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα» που κάνει λόγο για «σούπερ κοίτασμα νότια της Κρήτης».

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε κλειστή συζήτηση του think tank του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Γιάννης Γρηγορίου, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Το κοίτασμα νότια της Κρήτης ισούται δύο φορές με το κυπριακό κοίτασμα «Αφροδίτη» και είναι αντίστοιχο με το κοίτασμα «Ταμάρ» του Ισραήλ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Πρωτοσέλιδο «Τα Νέα», 31 Οκτωβρίου 2019
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TANEA.GR
Πρωτοσέλιδο «Τα Νέα», 31 Οκτωβρίου 2019

Εάν οι ενδείξεις για το μέγεθος του κοιτάσματος επιβεβαιωθούν, οι ποσότητες φυσικού αερίου μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας για περίπου 70 χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που συγκρίνει το κοίτασμα «Τάλως» με το κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!