Εντολή να καταμετρηθούν τα όπλα και στην ΕΛΑΣ μετά την κλοπή του οπλισμού στη Λέρο

Ανησυχία και στην Ελληνική Αστυνομία φέρεται να έχει προκαλέσει το συμβάν της απώλειας του οπλισμού στη Λέρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η οποία επικαλείται έγγραφο της ΕΛΑΣ, τρεις μέρες μετά από την κλοπή του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο δόθηκε εντολή να διενεργηθεί έλεγχος σε οχήματα, όπλα, πυρομαχικά και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές της αστυνομίας.

Κατά την εφημερίδα, πρόκειται για έκτακτο έλεγχο και απογραφή σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, στον απόηχο της απώλειας του οπλισμού στη Λέρο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να υποβάλουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Έγγραφο της ΕΛΑΣ για έλεγχο του οπλισμού
Έγγραφο της ΕΛΑΣ για έλεγχο του οπλισμού

Η απώλεια του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο έγινε αντιληπτή τις απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας. Από αρκετά νωρίς, το σενάριο της βοήθειας «εκ των έσω» κέρδιζε έδαφος.

Ολοκληρώνεται το παζλ της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

Οι αρχές φέρεται να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της εξαφάνισης του στρατιωτικού υλικού, ενώ μένει να εντοπιστούν τα όπλα και τα εκρηκτικά προκειμένου να ξετυλιχθεί πλήρως το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Όπως μετέδωσε το Σάββατο η ΕΡΤ, δυο υπαξιωματικοί, ο πρώην και ο νυν διαχειριστής της αποθήκης, επρόκειτο να μεταφερθούν από τη Λέρο στην Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο στελέχη θα κρατηθούν σε στρατιωτικό – και όχι αστυνομικό – χώρο, κάτι που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, θα ακολουθήσει σύσκεψη των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ενδεχομένως να συνταχθεί δικογραφία για την παραπομπή των εμπλεκομένων στο Ναυτοδικείο.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας θα μπουν επίσης τα μέλη των ειδικών δυνάμεων που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, όταν και εκτιμάται ότι σημειώθηκε η απώλεια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους βασικούς υπόπτους φέρεται να έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι αρχές βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!