Εορτασμοί για τον Άγιο Γερμανό στην Αλάσκα!

Στο ναό της Αγίας οσιομάρτυρος Αικατερίνης στο Βσπόλιε, μετόχι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας εόρτασαν χθες την ημέρα της μνήμης του Αγίου Γερμανού της Αλάσκα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νέας Υόρκης και Νιου-Τζέρσι κ. Μιχαήλ (σ.σ. του Πατριαρχείου Μόσχας). Ο Πρωθιερέας Ντανηίλ Αντριούκ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο κ. Μιχαήλ και στους αρχιερείς που τέλεσαν την Θεία Λειτουργία και έστειλε τους χαιρετισμούς του στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο και στον Μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά κ. Τύχωνα (σ.σ. του Πατριαρχείου Μόσχας).

Εκ μέρους των ιερέων και των πιστών στους ιεράρχες χαρίστηκαν εικόνες του Αγίου Γερμανού. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μιχαήλ τόνισε ότι οι Ρώσοι ιεραπόστολοι έφτασαν στην αμερικανική γη με λόγο, γεμάτο αγάπη και ταπείνωση που ήταν και το μυστικό της επιτυχίας τους.

Η Ορθοδοξία καθιερώθηκε πρώτα στην Αλάσκα και έπειτα στην Καλιφόρνια, από όπου διαδόθηκε στην Βόρεια Αμερική. Γι’αυτό ο άθλος του Αγίου Γερμανού και άλλων Ρώσων διαφωτιστών έχει παράδοση και σήμερα, και του χρόνου η Ρωσική Εκκλησία θα εορτάσει τα 50 χρόνια από την ημέρα της αγιοκατάταξης του Αγίου Γερμανού.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!