Έρχεται το τέλος του Ερντογάν και αυτό ανάβει τα Ελληνοτουρκικά;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Ενώ ο Ερντογάν μας κουνά απειλητικά το δάχτυλο του σε πολλά πεδία και επίπεδα, στο εσωτερικό του κόμματος του επικρατεί για πολλούς μια κατάσταση έντονης δυσαρέσκειας για τις πολιτικές του επιλογές που φτάνει σε σημείο πλήρους κατάρρευσης και για τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cunhürriyet, μέσα σε ένα μήνα 57 χιλιάδες μελη αποχώρησαν από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, ενώ οι αποχωρίσεις αναμένονται να αυξηθούν και να πυκνώσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημάδια ολοκληρωτικής κατάρρευσης δείχνουν τα τελευταία γεγονότα στο κόμμα του Ταιγίπ Ερντογάν, εξέλιξη που επιδρά άμεσα στην πολιτική σταθερότητα της Τουρκίας και συνεπώς και στις εξωτερικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα στο διάστημα τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Νοεμβρίου αποχώρησαν 51 χιλιάδες μέλη, ενώ το τελευταίο τετράμηνο οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 114 χιλιάδες. Παράλληλα σε αντίθετη πορεία στο Λαϊκό κόμμα CHP της αντιπολίτευσης και στο κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, το İYİ partı, είχαμε συνολικά 30 χιλιάδες προσχωρήσεις.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που θα συμβάλλει στην περεταίρω συρρίκνωση του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, είναι η επίσημη πλέον ίδρυση του κόμματος του Αχμέτ Νταβούτογλου στο οποίο κατευθύνεται ένα μεγάλο μέρος των αποχωρήσεων από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ.

Όλα αυτά προδιαγράφουν δύσκολη περίοδο για τον Τούρκο ηγέτη που θέλει να το παίζει σουλτάνος και το ερώτημα που τίθεται είναι το πώς θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση με την αλαζονεία που τον διακρίνει και τι συνέπειες θα έχει όλη αυτή η κατάσταση σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο στην δική μας μεριά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!