Εργασιακή «ευθανασία» στους πολύτεκνους αναπληρωτές από το υπ. Παιδείας!

Φαίνεται ότι οι φίλοι της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, με τους φίλους του Ινστιτούτου Ροκφέλερ δεν έχουν και την καλύτερη ενδοκυβερνητική συνεννόηση, καθώς άλλα έχει πει ο Μητσοτάκης, άλλα κάνει η Κεραμέως

Το σχέδιο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα, εκτός από τα 2000 ευρώ “δώρο” σε όποιον γεννά, είχε και διάφορες κατευθύνσεις, για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων, κυρίως των γυναικών.

Ωστόσο στην πράξη όλα είναι αλλιώς και ειδικά για τους πολύτεκνους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Η αντιπολυτεκνική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται να εφαρμόζεται, φέρνοντας σε απόγνωση τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές με προϋπηρεσία ετών.
Οι πολύτεκνοι δεν διορίζονται κατά προτεραιότητα πλέον, ούτε ως μόνιμοι, ούτε ως αναπληρωτές, ούτε ως ωρομίσθιοι, προηγούνται τα “χαρτιά”. Δηλαδή εκείνοι που επέλεξαν να μην κάνουν πολλά παιδιά, αλλά κάποιο διδακτορικό κλπ.
Στους πίνακες κατάταξης της α’-βάθμιας εκπαίδευσης, οι πολύτεκνοι καταποντίστηκαν, ανατρέποντας τη ζωή τους. Το ίδιο θα συμβεί και με τους πίνακες της β’-βάθμιας εκπαίδευσης που αναμένονται.

Και οι πολύτεκνοι πρώτοι έσονται έσχατοι – Ενδεικτικά παραδείγματα:

1) Χ.Φ., Μουσικός (ΠΕ79) ήταν στην 17η θέση το 2019 και φέτος στην 569η

2) Νηπιαγωγός από τη 38η θέση, στην 4800η

3) Κ.Μ. Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής από την 841η θέση, στην 1137η

4) Β.Σ. Νηπιαγωγός από την 9η θέση, στην 1172η θέση

5) Σ.Γ. Νηπιαγωγός από την 39η θέση, στην 1334η θέση

«Κανείς δε σκέφτηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν υπηρετήσει τα προηγούμενα χρόνια στο Δημόσιο Σχολείο και είχαν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν βάσιμα ότι κάθε χρόνος που περνά δημιουργεί μεγαλύτερη προσδοκία και αυτοδίκαιη ελπίδα ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πιο σίγουρη;

Κανένα Υπουργείο και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας και κανείς πολιτικός δεν δικαιούται να στέλνει στον εργασιακό “καιάδα” τους πολύτεκνους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ειδικά όταν έχουν να γίνουν προσλήψεις μια δεκαετία!

Ας σταματήσει επιτέλους το Κράτος να παράγει αβεβαιότητα, που είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτάχυνσης της δημογραφικής κατάρρευσης της Χώρας μας», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ, ζητώντας την άμεση διόρθωση των πινάκων και την πρόταξη των πολυτέκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τόσο για την α’-βάθμια όσο και για την β΄-βάθμια εκπαίδευση.

Και συμπληρώνουν: «Η ζωή των πολύτεκνων αυτών γονέων οφείλει να έχει συνέχεια και το Κράτος οφείλει να έχει συνέπεια και να σέβεται τις προσδοκίες που δημιουργεί, αλλά πρωτίστως την συνταγματική του υποχρέωση για ειδική μέριμνα προς τις πολύτεκνες οικογένειες και το σχεδιασμό και άσκηση δημογραφικής πολιτικής. Τα δημογραφικά κίνητρα είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά».


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!