Εύγε ! Παγκόσμιο πρωταθλήτρια στέφθηκε η Σαραντούλα Παγωνάκη από τον Έβρο !

Πρώτη στον κόσμο είναι η Εβρίτισσα αστυνομικός Σαραντούλα Παγωνάκη με καταγωγή από το Διδυμότειχο, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας.
Η Τούλα όπως την φωνάζουν όσοι την γνωρίζουν, μας έκανε περήφανους, αφού κατέκτησε σήμερα που γιορτάζουμε όλοι τον Δεκαπενταύγουστο, το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σωμάτων Ασφαλείας του Taekwondo που διεξάγεται στην Κίνα. Η συμπατριώτισσα μας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μεγαλώνει τέσσερα παιδιά, αλλά καταφέρνει να φέρνει συνέχεια διακρίσεις στην χώρα μας και να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία.
Πέρυσι η Σαραντούλα Παγωνακη κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ισπανία, ενώ στο Παγκόσμιο είχε καταφέρει να κερδίσει δυο φορές την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο τα προηγούμενα χρόνια.

 

Με προπονήτρια την Μαρία Καρπαθάκη και με πολύ μεγάλη ψυχή και πάθος, η συντοπίτισσα μας αθλήτρια του Τάε κβον Ντο πρόσθεσε μια κορυφαία επιτυχία στην καριέρα της και οι δικοί της άνθρωποι από τον Σύλλογο “Καλίμαχος Παγωνάκης” δικαιολογημένα πανηγυρίζουν.

Η προπονήτρια της Μαρία Καρπαθάκη, που είδε εκτός από την Αστυνόμο Β’ Σαραντούλα Παγωνάκη η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και μια ακόμα αθλήτρια της, την Μαρία Βασιλάκοιυ να είναι δεύτερη κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, επίσης έγραψε με πολύ ικανοποίηση και υπερηφάνεια:

Η Σαραντούλα Παγωνάκη είχε μιλήσει πέρυσι, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σωμάτων Ασφαλείας, για την πορεία της στο άθλημα του Τάε κβον Ντο.

«Με το Τάε Κβον Ντο ασχολούμαι από τα έξι μου χρόνια μέχρι που σταμάτησα σε ηλικία 24 ετών. Ήμουν ενεργή αθλήτρια κατέβαινα σε πρωταθλήματα έκτοτε παντρεύτηκα και άρχισαν οι εγκυμοσύνες. Έχω τέσσερα παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι 9 ετών και το πιο μικρό μου 2 ετών. Για 10 χρόνια περίπου είχα αφήσει το άθλημα, ωστόσο πέρσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω πάλι μετά από πρόταση της προπονήτριας της ομάδας, της αστυνόμου Α’ Μαρία Καρπαθάκη. Ήταν μια πρόκληση, ήθελα να επιστρέψω στον ενεργό αθλητισμό και το έβαλα στόχο βέβαια ούτε που φανταζόμουν ότι θα πάρω το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα με 25-5 τεχνικό νοκ άουτ (σ.σ 20 πόντοι διαφορά). Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν, εκείνα πίστευαν σε εμένα και μάλιστα έλεγαν ‘’η μαμά πάει για να βγει πρωταθλήτρια’’».

Πηγή: mknews.eu


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!