Γάλλος ΥΠΕΞ προς Τραμπ: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια των ΗΠΑ για να μιλήσουμε με το Ιράν

Πρόσφατα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε στρέψει τα «βέλη» του κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας ότι προσπάθησε να μιλήσει εξ ονόματος των ΗΠΑ σε διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

Σε πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να απαντήσει σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν, τονίζοντας ότι η Γαλλία δεν χρειάζεται το «πράσινο φως» των ΗΠΑ για να έχει διαβουλεύσεις με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του ιράν.

«Σε ό,τι αφορά το Ιράν, η Γαλλία μιλάει με πλήρη κυριαρχία. Δουλεύει σκληρά για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, προσπαθεί να βοηθήσει στην ποκλιμάκωση των εντάσεων και δεν χρειάζεται καμία άδεια για να το πράξει», σημείωσε ο ίδιος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εργάζεται για την επίλυση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν «με πλήρη διαφάνεια» με τους εταίρους του Παρισιού, ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους.

Ο Τράμπ, χθες, επέκρινε τον Μακρόν, λέγοντας ότι προσπάθησε να μιλήσει εξ ονόματος των ΗΠΑ σε διαπραγματεύσεις με το Ιράν, χωρίς να προβεί εντούτοις σε λεπτομέρειες.

Πηγή: sputniknews.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!