Γιατί τι Google Pixel 4 δεν θα λειτουργήσει στην Ινδία;

Η Google αποφάσισε να μην ξεκινήσει το smartphone της Pixel 4 στη χώρα

Η Google απλά ανέφερε ότι για “διάφορους παράγοντες” αποφάσισε να μην λανσάρει το Google Pixel 4 στην Ινδία.

Ωστόσο, οι τεχνικοί αναλυτές υποθέτουν ότι το ζήτημα ήταν με το χαρακτηριστικό Motion Sense,
η οποία χρησιμοποιεί μια συχνότητα ραντάρ που δεν επιτρέπεται στην Ινδία.

Η Ινδία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές smartphone στον κόσμο και κυριαρχείται από το Android OS της Google.

Το τσιπ ραντάρ Soli Sensing Motion Sensor επιτρέπει στο Pixel 4 να αναγνωρίζει τα χειριστήρια με βάση τη χειρονομία, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να αλλάζουν τραγούδια ή να πατάνε τις οθόνες χωρίς να αγγίζουν το ακουστικό.

Χρησιμοποιείται επίσης για να δώσει στη συσκευή μια αίσθηση κίνησης 180 μοιρών στο άμεσο περιβάλλον της, επιτρέποντάς της να εκτελεί διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης της οθόνης και άλλων κυκλωμάτων μόνο όταν εντοπίζει κάποιον κοντά, αυξάνοντας έτσι τον χρόνο που διαρκεί το τηλέφωνο.

“Είναι σίγουρα ενδιαφέρον θέμα προς εξερεύνηση, το ότι δεν θα λειτουργήσει στην Ινδία, πιθανώς επειδή δεν επιτρέπεται στις εταιρείες  να χρησιμοποιούν εξοπλισμό τύπου ραντάρ. Το τσιπ ραντάρ που χρησιμοποιείται στα τηλέφωνα Pixel 4 είναι πολύ μικρό, αλλά μπορεί να είναι κάτι που δεν επιτρέπεται. Ή έτσι υποθέτουμε “, δήλωσε ο δημοσιογράφος της τεχνολογίας Mala Bhargava στο BBC.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί μόνο η Ινδία ενδιαφέρεται για τέτοιες τεχνικές “λεπτομέρειες” και δίνει τόση σημασία στην ασφάλεια, ενώ όλες οι άλλες χώρες προσκυνούν με τυφλή πίστη ό,τι καινοτομία ξεφουρνίζει η Big Tech που κατά 99% πάει χέρι με χέρι με την στρατιωτική τεχνολογία.

Η φωτογραφική μηχανή Pixel 4 έχει τοποθετηθεί από την Google ως ικανή να πάρει το είδος των εικόνων αστροφωτογράφησης που στο παρελθόν απαιτούσαν ειδικά κιτ κάμερας.

Το ψαράκι πάντα θέλει και το ανάλογο δόλωμα…


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!