«Γλυκιά μου, πήρα για να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ». Η τελευταία συνομιλία ενός ζευγαρίου

Ο Ισίδωρος Κρόνμπεργκ παντρεύτηκε την Σάρα Κρόνμπεργκ το 1944. Απέκτησαν τον γιο τους, αρκετά χρόνια μετά, το 1952. Έζησαν μαζί 60 ολόκληρα, ευτυχισμένα χρόνια, χωρίς εντάσεις, καυγάδες και ιδιαίτερες συγκινήσεις.

«Η μητέρα μου είχε μανία με την καθαριότητα. Επίσης ήταν πολύ καλή στο σιδέρωμα. Είχα τα πιο καλοσιδερωμένα βρακιά σε ολόκληρη την πολιτεία,» λέει γελώντας ο γιος του ζευγαριού στο βίντεο-ντοκιμαντέρ «Last Conversation» του αμερικανικού New Yorker.

Στο πολύ ενδιαφέρον και συγκινητικό βίντεο ο Ρόμπερτ Κρόνμπεργκ μιλάει για την σχέση και την κοινή ζωή των γονιών του, οι οποίοι, όπως λέει, δεν υπήρξαν ποτέ ιδιαίτερα εκδηλωτικοί ο ένας με τον άλλον, αλλά εκείνος είναι σίγουρος ότι απλά δεν ένιωθαν ποτέ την ανάγκη να λένε συνέχεια «σ’αγαπώ» γιατί αυτό ήταν κάτι που και οι δύο γνώριζαν πολύ καλά.

Όταν η Σάρα διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ ο Ισίδωρος δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της, φροντίζοντας την μέρα και νύχτα, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη δική του ψυχική και σωματική υγεία. Όσοι έχει τύχει να φροντίσουν έναν ασθενή με άνοια ή Αλτσχάιμερ θα καταλάβουν το γιατί. Τελικά υπέστει ανακοπή καρδιάς, αλλά κατάφερε να αναρρώσει, επιστρέφοντας στο πλευρό της. Δεν συνέβη το ίδιο μετά την δεύτερη ανακοπή, η οποία του στοίχισε τη ζωή.

«Όταν είπα στη μητέρα μου ότι ο μπαμπάς έφυγε από τη ζωή εκείνη δεν καταλάβαινε για ποιο πράγμα της μιλάω. Στην αρχή νόμιζε ότι εννοώ τον δικό της μπαμπά. Όταν της το εξήγησα πάλι είπε απλά “Α, ήταν πολύ καλός άνθρωπος”. Αυτό με σόκαρε. Το γεγονός ότι αυτή η αρρώστια δεν την άφηνε καν να πενθήσει για τον άνθρωπο της».

Ωστόσο πριν ο Ισίδωρος φύγει από τη ζωή είχε προλάβει να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του για να της πει κάτι πολύ σημαντικό. Ότι την αγαπούσε πολύ. Εκείνη, απαντώντας στο τηλέφωνο, πάτησε κατά λάθος το κουμπί του τηλεφωνητή και έτσι ολόκληρη η συνομιλία ηχογραφήθηκε. Την βρήκε τυχαία ο γιος τους λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Γλυκιά μου, ξέρεις ποιος είναι; Είναι κάποιος που σε αγαπάει πάρα πολύ. Πήρα να σου πω ότι σε αγαπάω και ότι θα γυρίσω σπίτι σύντομα,» ακούγεται να λέει ο Ισίδωρος Κρόνμπεργκ στη Σάρα. «Κι εγώ σε αγαπώ. Μακάρι να έρθεις σύντομα,» του απαντά εκείνη, που έχει τελικά αναγνωρίσει την φωνή του στην άλλη άκρη του ακουστικού. Δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ.

Δείτε το βίντεο.

Πηγή: womantoc.gr


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!