Η ελληνική παραλία-όνειρο που φτάνεις δύσκολα, αλλά δεν φεύγεις ποτέ

Αντίπαξοι, παραλία Βουτούμι από ψηλά - Antipaxos island, Voutoumi beach, drone video

Antipaxos is a small island (5 km²) in Greece, about 3 kilometres (2 miles) to the south of Paxos. It is administratively part of the municipality of Paxoi i...

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Η επιλογή είναι δύσκολη για την ακρίβεια, πολύ δύσκολη. Βλέπετε, η Ελλάδα είναι γεμάτη από πάρα πολύ εντυπωσιακές παραλίες από τη μία πλευρά της μέχρι την άλλη και το να διαλέξεις τις 5 10 καλύτερες μοιάζει με εγχείρημα καταδικασμένο ν’ αποτύχει.

Ωστόσο, υπάρχει μια παραλία η οποία περνάει αυτομάτως στον τελικό, κι ας μην είναι από τις πιο προβεβλημένες σαν το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας ή το Ναυάγιο στην Ζάκυνθο: το «κρυμμένο» μυστικό των Αντίπαξων, στο οποίο όποιος πάει απλά δε γίνεται να το ξεχάσει.

Μιλάμε για το Βουτούμι. Μια παραλία που τα τιρκουάζ και λουλακί νερά της κάνουν την Καραϊβική να κοκκινίζει από ντροπή, καθώς μιλάμε, πραγματικά, για έναν υπέροχο τοπίο. 
Όπως επισημαίνει το menshouse.gr, η βλάστηση με τα υψηλά κυπαρίσσια να καλύπτουν μια μεγάλη έκταση περιμετρικά του νερού συντελεί στη δημιουργία μιας κινηματογραφικής, θαρρείς, εικόνας, η οποία σου χαράσσεται στο μυαλό για πάντα.

Δεν είναι τυχαίο πως το Βουτούμι συμπεριελήφθη από την Telegraph προ τριετίας στο τεράστιο αφιέρωμά της για τις εντυπωσιακότερες «κρυμμένες» παραλίες του κόσμου, αποθεώνοντας το ελληνικό νησί του Ιονίου γι’ αυτό του το «διαμάντι».


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!