Η επιστολή του πατέρα 16χρονου που υπέστειλε την τουρκική σημαία σε Ακιντζί

Στην επιστολή του πατέρα, η οποία είναι γραμμένη στα ελληνικά, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η οικογένεια εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το γεγονός, τονίζοντας ότι ο 16χρονος αναγνώρισε το λάθος του, μετάνιωσε, και δεν θα επαναληφθεί.

Στη δημοσιότητα έδωσαν τη Δευτέρα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αυτούσια την επιστολή του πατέρα του 16χρονου, ο οποίος υπέστειλε την τουρκική σημαία στην κατεχόμενη Λύση. Παραλήπτης της επιστολής είναι ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος προέβη και σε συγκεκριμένο σχόλιο μετά την απολογία.

Στην επιστολή του πατέρα, η οποία είναι γραμμένη στα ελληνικά, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η οικογένεια εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το γεγονός, τονίζοντας ότι ο 16χρονος αναγνώρισε το λάθος του, μετάνιωσε, και δεν θα επαναληφθεί.

Επίσης, ο πατέρας του 16χρονου, χαρακτήρισε απερίσκεπτη την πράξη του γιου του και εφηβική επιπολαιότητα που έγινε κάτω από συναισθηματική φόρτιση, καταδικάζοντάς την.

Παράλληλα, εκφράζεται η ευχή και η ελπίδα όπως δεν διαταραχθεί το θετικό κλίμα συνεννόησης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Αυτούσια η επιστολή του πατέρα του 16χρονου:

Η απάντηση του Ακιντζί 

“Η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση“ είπε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με φιλικά πρόσωπα της οικογένειας του 16χρόνου Ελληνοκύπριου. «Για να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη, πρέπει να ενισχυθεί μια κουλτούρα ειρήνης σε όλους τους τομείς της ζωής», πρόσθεσε ο ηγέτης των κατεχομένων.

“Είναι πολύ σημαντικό να ζητήσουν συγγνώμη αποδεχόμενοι ότι έχουν κάνει λάθος. Προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η κουλτούρα της ειρήνης και στις δύο κοινωνίες, από τα οικογενειακά κέντρα έως τα σχολικά γραφεία (από το σπίτι μέχρι και στο σχολείο) σε κάθε τομέα της ζωής, εστιάζοντας στο εκπαιδευτικό σύστημα. Δυστυχώς, πολλοί Ε/κ έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνει η έρευνα. Αυτά και παρόμοια γεγονότα δείχνουν ότι είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου. Η Τεχνική Επιτροπή Δικοινοτικής Εκπαίδευσης εργάζεται για τη δημιουργία μιας κουλτούρας ειρήνης στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο να παράγουμε σωστά αποτελέσματα από το λάθος και η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακιντζί.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!