Η Γκρέτα το έπαιξε ταλαίπωρη στοιβαγμένη με βαλίτσες στο τρένο ενώ ταξίδευε πρώτη θέση!

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Τελικά, είναι αυτό που λένε: μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης!

“Διασχίζοντας τη Γερμανία, σε υπερπλήρη τρένα”.  Ένα εκ πρώτης όψεως αθώο tweet της Γκρέτα Τούνμπεργκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Γερμανών σιδηροδρομικών κι αποκαλύφθηκε το ψέμα της.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε βρεθεί στο Τορίνο, μετά από τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στη Μαδρίτη συμμετέχοντας σε μία τοπική κινητοποίηση. Αποφάσισε να επιστρέψει με το τρένο στη Σουηδία, μέσω Ελβετίας και Γερμανίας.

Αλλά θέλοντας να μοστράρει για μια ακόμα φορά τον εαυτό της και πόσο κοπιάζει για το κλίμα, η νεαρή “ακτιβίστρια” που αποφεύγει τα αεροπλάνα γιατί εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες ρύπων που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή, ταξιδεύει είτε με τρένο, είτε με δανεικά υπερλούξ ιστιοφόρα, ενώ άλλοι μετά πετούν με αεροπλάνο για να τα επιστρέψουν στη βάση τους -ουπς!

Αυτή τη φορά, για το δρομολόγιο από το Τορίνο μέχρι τις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, όπου αναχωρούν τα πλοία για τη Σκανδιναβία, είναι μακρύ και διαρκεί πάνω από δεκαπέντε ώρες, ενώ προϋποθέτει τουλάχιστον τρεις αλλαγές τρένων.

Tην Κυριακή, έγινε viral μία φωτογραφία, που ανέβασε η ίδια, όπου απεικονίζεται ταλαιπωρημένη, στοιβαγμένη ανάμεσα σε βαλίτσες και καθισμένη στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα ενός γερμανικού τρένου υψηλής ταχύτητας (ICE). Πίσω από τη Γκρέτα διακρίνεται αφίσα των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) με το διαφημιστικό σύνθημα “Απολαύστε τη διαδρομή”, και δεν αποκλείεται να το επέλεξε επί τούτου.

 

Προβολή εικόνας στο Twitter
Η αντίδραση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων ήταν άμεση. Η DB ανέφερε, μέσω Twitter, ότι θα εργαστεί σκληρά για να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Αλλά το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησε ένα άλλο tweet με διαφορετικό περιεχόμενο: “Αγαπητή Γκρέτα, σε ευχαριστούμε γιατί στηρίζεις εμάς, τους σιδηροδρομικούς, στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδευες μαζί μας, το Σάββατο, με το δρομολόγιο ICE 74. Και αυτό με 100% οικολογικό ρεύμα. Ακόμα πιο ωραία θα ήταν, αν είχες αναφέρει πόσο φιλικά και αξιόπιστα σε εξυπηρέτησε το προσωπικό μας στη θέση που είχες κλείσει, στην πρώτη θέση”.

Εκπρόσωπος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων δηλώνει στην εφημερίδα Die Welt ότι η νεαρή ακτιβίστρια ταξίδεψε πρώτη θέση από το Κάσελ της κεντρικής Γερμανίας μέχρι το Αμβούργο, αλλά δεν γνωρίζει αν η επίμαχη φωτογραφία βγήκε στο συγκεκριμένο τρένο.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ, πάντα μέσω Twitter. Η ακτιβίστρια αφήνει να εννοηθεί ότι η φωτογραφία είχε βγει σε προηγούμενο δρομολόγιο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, την ίδια μέρα, με αφετηρία τη Βασιλεία της Ελβετίας και πιθανό προορισμό το Κάσελ: “Το τρένο μας από τη Βασιλεία τέθηκε εκτός λειτουργίας. Έτσι καθίσαμε στο πάτωμα σε δύο διαφορετικά τρένα. Μετά το Γκέτινγκεν βρήκα μία θέση. Αυτό φυσικά δεν είναι πρόβλημα και ποτέ δεν είπα ότι ήταν. Τα υπερπλήρη τρένα είναι πολύ θετικό σημάδι, γιατί δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση”.

Άρα, αν είναι όντως έτσι, κάθισε στο πάτωμα όχι για η Γερμανία έχει υπερπλήρη τρένα, αλλά γιατί υπήρξε βλάβη σε ένα από τα τρένα και ταξίδεψε “τσόντα” σε δρομολόγιο άλλου όπου δεν ίσχυε η πρώτη της θέση!

Ωστόσο αυτή τη φορά απέφυγε να ανεβάσει αντίστοιχη με παλιά φωτογραφία καλοπέρασης στο τρένο ενόσω ταξιδεύει και προτίμησε να μοστράρει τον εαυτό της ως ηρωίδα ακτιβίστρια που ταλαιπωρείται για το κλίμα.

Πιο fake προσωπικότητα… πεθαίνεις! Μάλλον και γι’ αυτό την επέλεξε το TIME ως πρόσωπο της χρονιάς.

Προβολή εικόνας στο Twitter


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!