Η Κίνα διατάζει εκκλησία να σταματήσει την διαδικτυακή της λειτουργία

Το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα διέταξε την προτεσταντική εκκλησία με την ονομασία Early Rain Covenant (ERCC) να σταματήσει όλες τις διαδικτυακές λατρευτικές υπηρεσίες.

Στα τέλη του 2018, οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν μια σειρά από στενά συντονισμένες επιδρομές στην εκκλησία που έχει 5.000 μέλη στην πόλη Τσενγκντού, συλλαμβάνοντας περισσότερα από 100 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του πάστορα Wang Yi και της συζύγου του.

Η κυβέρνηση έκοψε την τηλεφωνική γραμμή στην εκκλησία και η κινεζική αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζει τα μέλη της εκκλησίας χρησιμοποιώντας τα σήματα τοποθεσίας από τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο πάστορας Γουάνγκ αργότερα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών για «υποκίνηση ανατροπής» και για παράνομη «επιχείρηση».

Η κρατική εφημερίδα Global Times ισχυρίστηκε εκείνη την εποχή ότι ο Wang δεν ήταν αληθινός Χριστιανός αλλά ένας αγκιτάτορας που υπέστη «πλύση εγκεφάλου από τις δυτικές αξίες».

Από τότε που έκλεισε η εκκλησία τους, τα μέλη της Early Rain έπρεπε να καταφύγουν σε διαδικτυακές υπηρεσίες λατρείας, αλλά τώρα η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει και αυτές, ανέφερε η Christian Post τη Δευτέρα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η αστυνομία κατηγόρησε τα μέλη της ERCC ότι είναι υπεύθυνα για τις εκκλησιαστικές δραστηριότητες και τις διαδικτυακές υπηρεσίες και τους ζήτησε να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε το Breitbart News, την Κυριακή του Πάσχα, οι αστυνομικοί από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας εισέβαλαν στα σπίτια των μελών του ERCC, συλλαμβάνοντας έξι εκκλησιαστικούς ηγέτες για συμμετοχή σε μια διαδικτυακή λατρεία μέσω του Zoom.

«Μην συμμετέχετε σε ήδη απαγορευμένες [θρησκευτικές] δραστηριότητες! Μην ακούτε πια τα κηρύγματα του Πάστορα [Wang]! Εάν το κάνετε ξανά, θα το αντιμετωπίσουμε σοβαρά και θα έχετε προβλήματα!” τους είπαν οι αστυνομικοί.

 «Η κινεζική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα κράτος παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου και την τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση των θρησκευτικών μειονοτήτων», σημειώνει σε έκθεσή της η Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF). «Δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, όχι μόνο λόγω των αδικαιολόγητων ενεργειών της, αλλά και λόγω του τρόπου με τον οποίο βοηθά και να γίνονται παρόμοιες ενέργειες από άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», λέει η έκθεση.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!