Η Ρωσία αμφισβητεί τη δολοφονία του Αλ-Μπαγκντάντι, απορρίπτει ισχυρισμούς ότι βοήθησε τις αμερικανικές δυνάμεις

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αμφισβητεί την ανακοίνωση του Τραμπ για τη δολοφονία του επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, και απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι βοήθησε τις αμερικανικές δυνάμεις

Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για να αποδειχθεί ότι πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη αμερικανική επιδρομή εναντίον του ηγέτη του ισλαμικού κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Ο αμερικανικός συνασπισμός δεν πραγματοποίησε καθόλου αεροπορικές επιδρομές στο Ιντλίμπ πρόσφατα.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Τραμπ προέβη σε ανακοίνωση στον Λευκό Οίκο ενημερώνοντας τον κόσμο μέσω της συνέντευξης τύπου ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξοντώθηκε στη βορειοδυτική Συρία σε μια “τολμηρή νυκτερινή επιδρομή” με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, αεροπλάνων, ελικοπτέρων και drones. Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους βρήκε το τέλος του “κλαίγοντας και εκλιπαρώντας” τις Αμερικάνικες δυνάμεις, είπε.

Κατά την ομιλία του ο Τραμπ ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους για τη βοήθεια να σκοτώσουν τον αλ-Μπαγκντάντι.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επέμεινε ότι «υπήρξαν θεμιτά ερωτήματα και αμφιβολίες για το ίδιο το γεγονός [της επιχείρησης των ΗΠΑ] και ιδιαίτερα για την επιτυχία της».

Η Μόσχα επεσήμανε ότι δεν σημείωσε αεροπλάνα συνασπισμού στις ΗΠΑ στην περιοχή Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία το Σάββατο όταν πραγματοποιήθηκε η επιδρομή.

Επίσης, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν τον εναέριο χώρο που ελέγχουν στη Συρία σε αμερικανικά αεροπλάνα για να διευκολύνουν τη λειτουργία εναντίον του ηγέτη του ISIS.

Το υπουργείο αμφισβήτησε την ίδια την πιθανότητα παρουσίας του Αλ-Μπαγκντάντι στο Ιντλίμπ, καθώς η περιοχή βρίσκεται στην περιοχή της Jabhat al-Nusra, της συριακής Αλ-Κάιντα, που ήταν πάντα θανάσιμοι εχθροί του Ισλαμικού Κράτους.

Η Μόσχα σημείωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος καταστράφηκε στη Συρία στις αρχές του 2018 σε κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης της Δαμασκού και των ρωσικών δυνάμεων, γεγονός που σημαίνει ότι μια ακόμη αναφορά για τη διάλυση του Αλ-Μπαγκντάντι “δεν επηρεάζει την επιχειρησιακή κατάσταση στη Συρία ή τις ενέργειες των υπόλοιπων τρομοκρατών στο Ιντλίμπ”.

Πριν λίγο, το Μορφωτικό Κέντρο του Ιράν στην Ελλάδα έκανε απλά στη σελίδα του στο facebook την ακόλουθη ανάρτηση:


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!