Η «Συνοικία των Θεών», η πιο γραφική γωνιά της Αθήνας

Είναι από τις ομορφότερες και γραφικότερες γωνιές της Αθήνας, αποτελώντας πόλο έλξης τουριστών απ’ όλο τον κόσμο. Είναι η Πλάκα, η «Συνοικία των Θεών», που χαρίζει στους επισκέπτες της ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στα στενά δρομάκια της.

Τα νεοκλασικά σπίτια της, η αρχιτεκτονική, οι φροντισμένοι κήποι, η καλαισθησία και η γενικότερη ατμόσφαιρα της περιοχής, την κάνουν ακαταμάχητα γοητευτική. Εκεί, στην Πλάκα αξίζει να ανακαλύψετε τα Αναφιώτικα, με το νησιώτικο χαρακτήρα τους, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Η συνοικία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αι. όταν οικοδόμοι από το αγαιοπελαγίτικο νησί της Ανάφης, που ήταν φημισμένοι για την τέχνη τους, ήρθαν στην Αθήνα για την κατασκευή του ανακτόρου του Όθωνα. Εκεί έφτιαξαν τα σπίτια τους ώστε να τους θυμίζουν την γενέτειρα τους. Έτσι, έχτισαν μικρά λευκά σπίτια, στο ίδιο αρχιτεκτονικό ύφος με αυτό του χωριού τους.

Η προέλευση του ονόματος της Πλάκας δεν είναι γνωστή, αλλά η επικρατέστερη θεωρία αναφέρει ότι οφείλει το όνομά της σε μία μεγάλη πέτρινη πλάκα που βρέθηκε στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας, δίπλα στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!