Ιντλίμπ, Τραμπ και μόσχος σιτευτός

Για την Τουρκία, τα σύνορα των γειτονικών χωρών είναι σαν την κουρτίνα του μπάνιου.

Την ανοίγεις και μπαίνεις όποτε θέλεις. Σαν εκείνη τη φρικιαστική κλασική σκηνή από την «Ψυχώ» του Χίτσκοκ, στην οποία ο ψυχοπαθής με το μαχαίρι εισβάλλει στο μπάνιο, τραβώντας την κουρτίνα, και σφάζει την πρωταγωνίστρια.

Ο Ερντογάν έχει ανοίξει επανειλημμένα την «κουρτίνα» της Συρίας και μπαινοβγαίνει όποτε γουστάρει. Εκτός από την πρόσφατη εισβολή εναντίον των Κούρδων της Συρίας, απειλεί τώρα και με εισβολή στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, για να αποτρέψει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν… το δικό τους έδαφος!

Η Τουρκία δεν έχει καμιά δουλειά μέσα στο συριακό έδαφος.

Έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ τα αποκαλούμενα «παρατηρητήρια», με απώτερο στόχο να προστατεύσει τις αντικυβερνητικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν θα μπορούσε να συμβουλεύσει τους προστατευόμενούς του να παραδώσουν τα όπλα στις δυνάμεις του Άσαντ και να τελειώσει ουσιαστικά και ο πολυετής συριακός εμφύλιος πόλεμος και να αρχίσουν και οι πρόσφυγες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Αντ’ αυτού, ο ισλαμοφασίστας απειλεί με νέα «πηγή ειρήνης» εναντίον, αυτήν τη φορά, του συριακού στρατού.

Και πετάχτηκαν και οι Αμερικανοί, όπως «το πορτίν που το ποϊνάριν», που λέει ο λαός μας, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη «σύμμαχο» Τουρκία.

Ο Τραμπ εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ερντογάν, αν τα χαλάσει τελικά με τον Πούτιν, θα επιστρέψει στην αγκαλιά του, ως «άσωτος υιός», για χάρη του οποίου είναι πρόθυμος να σφάξει τον «μόσχον τον σιτευτόν». Να ευχόμαστε να μην επιφυλάσσει για μας τον ρόλο του «μόσχου»…


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!