ΗΠΑ: Εάν ένας αστυνομικός σκοτώσει πολίτη, για να γίνει είδηση και να ξεκινήσουν διαμαρτυρίες περί αστυνομικής βίας, πρέπει πρώτα να μάθουμε το χρώμα του αστυνομικού και το χρώμα του θύματος

Jim Goad (CounterCurrents)/ ΚΟ

Στην σημερινή Αμερική, κάθε φορά που ένας μαύρος πεθαίνει σε απόσταση 100 μέτρων από έναν λευκό αστυνομικό, τόσο ο νεκρός μαύρος όσο και ο λευκός αστυνομικός γίνονται διασημότητες εν ριπή οφθαλμού. Ο λευκός αστυνομικός αναγνωρίζεται με το όνομά του, η φωτογραφία του κυκλοφορεί από ακτή σε ακτή και είναι πιθανό και η διεύθυνση του σπιτιού του να διαρρεύσει στο διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο.

Το 2015, μετά την επανεξέταση των πυροβολισμών των αστυνομικών στη Φιλαδέλφεια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνέστησε ότι εάν δεν ανακοινωθούν σημαντικές πληροφορίες για περιστατικά υψηλού κύρους μέσα σε 72 ώρες από το συμβάν, η εμπιστοσύνη του κοινού στις αρχές επιβολής του νόμου θα κλονισθεί.

 

 

 

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (20 Αυγούστου) περίπου 5.472 ώρες αφότου πυροβόλησε και σκότωσε την AshliBabbitt(Άσλι Μπάμπιτ) με μία σφαίρα-ο αδιαμφισβήτητα μαύρος αστυνομικός MichaelLeroyByrd(Μάικλ Λέροϊ Μπερντ), της αστυνομίας του Καπιτωλίου εμφανίστηκε στο NBCNewsστην εκπομπή του LesterHolt(Λέστερ Χολτ) ως ο άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα οπαδό του Τραμπ την ώρα που προσπαθούσε να στριμώξει το σώμα της μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο μέσα στο Καπιτώλιο. Ο Μπερντ είναι ίσως απελπισμένος για τα φώτα της δημοσιότητας και τον επευφημία που παίρνει κάποιος αυτές τις μέρες όταν δολοφονεί λευκούς ανθρώπους, γιατί ακόμη και επτά μήνες μετά τη δολοφονία και αφού αρνήθηκε να του απαγγελθεί κατηγορία ακόμη και για τα πιο μικρά εγκλήματα, παρά τα βίντεο που δείχνουν ότι η Μπάμπιτ δεν αποτελούσε άμεση θανατηφόρα απειλή σε αυτόν οι αρχές είχαν πεισματικά αρνηθεί να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

«Μόλις φράξαμε τις πόρτες, ουσιαστικά παγιδευτήκαμε εκεί που ήμασταν», είπε ο Μπερντ στον Τζαμαϊκανής καταγωγής Χολτ. «Δεν υπήρχε διέξοδος υποχώρησης. Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για να βγεις. Αν περνούσαν από αυτήν την πόρτα, θα έμπαιναν στην αίθουσα της Βουλής και στα μέλη του Κογκρέσου».

Ο Μπερντ ισχυρίστηκε ότι έχει δεχτεί απειλές θανάτου και, φυσικά, ρατσιστικούς χλευασμούς. Δεν διευκρίνισε τι ρατσιστικούς χλευασμούς άκουσε, αλλά έχω υπολογίσει τις πιθανότητες, και σε μια χώρα 328 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι τουλάχιστον ένα άτομο τον αποκάλεσε “junglebunny.”

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Byrd, ο χήρος της Babbitt, Aaron έδωσε μια συνέντευξη στον TuckerCarlson:

Δεν μπορώ καν να τον ακούω να μιλάει για το πώς δέχεται απειλές θανάτου και φοβάται. Εγώ δέχομαι απειλές θανάτου από τις 7 Ιανουαρίου δύο, τρεις, πέντε, δέκα την ημέρα και το μόνο μου «έγκλημα» που έκανα στις 6 Ιανουαρίου ήταν ότι έγινα χήρος. Οπότε θα πρέπει να το καταπιείς.

Περιπτώσεις όπως εκείνη του τεραστίων διαστάσεων MikeBrown στο Φέργκιουσον του Μιζούρι καταδεικνύουν ότι σε αυτή την χώρα που ονομάζεται Αφρικανο-Αμερική, ακόμη και όταν ένας μαύρος ληστεύει ένα κατάστημα ψιλικών και μετά επιτίθεται σε έναν λευκό αστυνομικό, δεν είναι «εγκληματίας» είναι ένας μαύρος άντρας. Η περίπτωση της Άσλι Μπάμπιτ αποκαλύπτει ότι όταν μια λευκή γυναίκα σκοτώνεται από έναν μαύρο αστυνομικό, δεν είναι λευκή γυναίκα – είναι «τρομοκράτης».


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!