ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί γονάτισαν φορώντας ενδυμασία αφρικανικής φυλής που εξασκούσε το δουλεμπόριο!

Θέλοντας να δείξουν πόσο καλοί άνθρωποι και αντιρατσιστές είναι, κορυφαίοι Δημοκρατικοί φόρεσαν ένα μαντίλι Kenteκαι γονάτισαν για να τιμήσουν τονGeorgeFloyd τη Δευτέρα.

Ενώ μερικοί στην αριστερά είπαν ότι η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται ως “culturalappropriation”, τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο καθώς οι Δημοκρατικοί φόρεσαν ένα σύμβολο της οικογένειας Ashanti.

Η άρχουσα τάξη των Ashanti ήταν σημαντικοί παίκτες στην παγκόσμια αγορά δουλεμπορίου του 17ου αιώνα.

ΚΟ: Η αυτοκρατορία των Asante ήταν μια αυτοκρατορία και βασίλειο από το 1670 έως το 1957, στη σημερινή Γκάνα. Οι Ασάντι, είχαν θεσμικά κατοχυρωμένη την δουλεία ως κοινωνική τάξη, όμως οι δούλοι μπορούσαν να γίνουν ελεύθεροι πολίτες, ενώ επιτρεπόταν δούλοι να έχουν δούλους! Σήμερα οι Ασάντι έχουν το δικό τους ανεξάρτητο βασίλειο μέσα στην ομοσπονδία της Γκάνα με την δική τους σημαία και Βασιλιά.

«Το ρούχο Kente, το οποίο συσχετίστηκε με την βασιλική τάξη των Ashanti, ήταν φτιαγμένο από μετάξι κατά το δέκατο έβδομο και δέκατο όγδοο αιώνα», σύμφωνα με το UltimateHistoryProject.

«Ενώ το Kente ήταν προϊόν μιας παγκόσμιας εμπορικής οδού που εκτείνεται από την Ασία μέσω την Ευρώπη έως την Αφρική, αυτό το ύφασμα και οι άνθρωποι συνδέθηκαν επίσης με μια άλλη παγκόσμια εμπορική οδό το εμπόριο σκλάβων», συνεχίζει ο ιστότοπος. «Στην πραγματικότητα, η ιστορία του λαού Ashanti, που ζούσε στη Δυτική Ακτή της Αφρικής, συνδέεται στενά με την ιστορία του δουλεμπορίου».
«Εάν η πρώιμη οικονομία της Αυτοκρατορίας Ashanti εξαρτιόταν από το εμπόριο χρυσού στη δεκαετία του 1700, από τις αρχές του 1800 είχε γίνει σημαντικός εξαγωγέας σκλάβων», γράφει το BlackPast.org. «Το εμπόριο σκλάβων αρχικά επικεντρώθηκε στο Βορρά με αιχμάλωτους που πηγαίνουν στους εμπόρους Μάντε και Χάουσα που τους αντάλλαζαν με αγαθά από τη Βόρεια Αφρική και έμμεσα από την Ευρώπη».
«Μέχρι το 1800, το δουλεμπόριο είχε μετατοπιστεί προς το νότο καθώς οι Ashanti προσπαθούσαν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των Βρετανών, των Ολλανδών και των Γάλλων για δούλους. Σε αντάλλαγμα, οι Ashanti έλαβαν είδη πολυτελείας και ορισμένα βιομηχανικά κατασκευασμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των πυροβόλων όπλων», εξηγεί το άρθρο.

Μετά από όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες, είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί επέλεξαν να ντυθούν σαν έμποροι σκλάβων Ashanti επειδή το κόμμα τους πιστεύει ότι έχει δικούς του τους μαύρους Αμερικανούς.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο υποτιθέμενος προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατών Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Αφρο-Αμερικανοί «δεν είναι μαύροι» αν δεν τον ψηφίσουν.
Ίσως οι Δημοκρατικοί μάθουν καλύτερα ιστορία πριν επιχειρήσουν την επόμενη κίνησή τους με βάση την φυλή.

Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!