ΗΠΑ: Παροπλισμένο σιλό πυρηνικών πυραύλων πωλείται για 400.000 δολάρια – Φωτογραφίες

Παίζατε και εσείς με πυραύλους όταν ήσασταν μικροί; Αν ναι, τότε είστε τυχεροί καθώς πλέον, μπορείτε κι εσείς να αγοράσετε το δικό σας παροπλισμένο συγκρότημα εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων με κάτι λιγότερο από 400.000 δολάρια!

Ένα παροπλισμένο συγκρότημα εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων στην πολιτεία της Αριζόνα διατίθεται αυτή την περίοδο προς πώληση έναντι σχεδόν 400.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με μια λίστα στο Zillow, το «υπόγειο συγκρότημα πυραύλων Titan II» ήταν κάποτε «ένα από τα πιο καλά κρυμμένα κρατικά μυστικά των ΗΠΑ».

Το συγκρότημα βρίσκεται σε μία έκταση 12 στρεμμάτων στην Καταλίνα της Αριζόνα.

Το συγκρότημα χτίστηκε το 1962 για να χρησιμοποιηθεί ως σιλό πυραύλων. Ένα σιλό ή μια εγκατάσταση εκτόξευσης πυραύλων είναι μια κυλινδρική δομή που κατασκευάζεται υπόγεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (Intercontinental Ballistic Missiles – ICBM), οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως για την μεταφορά πυρηνικών κεφαλών προς εχθρικούς στόχους. Στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση ενός πυραύλου ICBM τύπου Titan II.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου, το Titan II ήταν το «μεγαλύτερο βλήμα κατηγορίας ICBM που αναπτύχθηκε ποτέ από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ», βάρους περίπου 330.000 λιβρών και ύψους 103 ποδιών.

«Το Titan II μετέφερε μία πολεμική κεφαλή τύπου W53 η οποία διέθετε την απίστευτη εκρηκτική ισχύ των εννέα μεγατόνων (τρεις φορές την εκρηκτική ισχύ όλων των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένων και των δύο ατομικών βόμβων). Αυτή η κεφαλή είναι δύο φορές ισχυρότερη από οποιαδήποτε άλλη πυρηνική κεφαλή που συναντάται σε πύραυλο ICBM», εξηγεί η υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου.

Το συγκρότημα παροπλίστηκε τελικώς στη δεκαετία του 1980.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!