ΗΠΑ: «Προοδευτικοί» ενορίτες διέκοψαν την λειτουργία γιατί δεν τους άρεσε ο ιερέας που είναι «συντηρητικός»

«Προοδευτικοί» καθολικοί στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, διέκοψαν την λειτουργία για να διαμαρτυρηθούν στον πάστορα τους για τις προσπάθειές του να κατευθύνει την ενορία σε λιγότερο προοδευτική κατεύθυνση.

Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στο Πόρτλαντ, είναι γνωστή ως μια «προοδευτική» ενορία, όπου οι ενορίτες διεξάγουν πορεία στην ετήσια «PortlandPrideParade», έχουν αναρτήσει μπροστά στην εκκλησία μια πινακίδα που λέει “Immigrants & RefugeesWelcome” («οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι»), ασκούν πιέσεις να υπάρχουν περισσότεροι ρόλοι στις γυναίκες στην εκκλησία κλπ.

Οι προοδευτικοί ενορίτες διέκοψαν τη λειτουργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας όταν ένιωσαν ότι ο πάστορας τους, π. GeorgeKuforiji (φώτο) το… παρατράβηξε με τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του να αποκαταστήσει κάποια παραδοσιακά στοιχεία στην ενορία.

Ο Kuforiji αφαίρεσε την πινακίδα “Immigrants & RefugeesWelcome” και πέταξε πολλές φωτογραφίες μαζί με μερικά άμφια (ένα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου) στα σκουπίδια.

Την διαμαρτυρία διοργάνωσε η MelindaPittman, η οποία εμφανίστηκε με ένα πλακάτ που έγραφε: “Ακολουθούμε τη φωνή του Ιησού, της αγάπης. Ο Ιησούς αντιστάθηκε στις αρχές, επειδή όταν αντιστεκόμαστε στο νόμο, είμαστε στο Πνεύμα του Θεού”.
Όπως λέει παρακάτω το tweet οι ενορίτες (ή καλύτερα ενορίτισσες) από την πολύ “πρόοδο” σταμάτησαν να αναφέρονται στον Θεό ως “Πατέρας”, “Εκείνος”, “Κύριος”, “Βασιλιάς” που προφανώς τους… θύμιζε “πατριαρχία”, ενώ δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να σκεφτώ τι θα του σέρνανε τα ΜΜΕ εάν ήταν Λευκός (“ρατσιστής” και τα λοιπά).


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!